maanantaina, tammikuuta 28, 2008

Ahkerointia

Pitkästä aikaa olen saanut tehdä töitä oikein olan takaa. Vähän enemmänkin, kuin ehkä jaksaisin? Mutta luulen, että pian koittaa lyhyt tauko ennen varsinaista kauden 2008 alkua. Ehkä myös hartiani ja ärtynyt hiirikäteni saavat hieman lepoa, jatkuvasta aamusta iltaan koneella istumisesta :P Työ on todella antoisaa, siinä ainoa syy, miksi jaksan ja pystyn tekemään tätä, yritän koko ajan parantaa työni laatua.

Kausi 2008; siinä vasta kummallinen käsite, enhän ole vielä varsinaisesti edes päättänyt edellistäkään. Ainakaan alkaneiden suunnittelutöiden osalta. Mitenköhän tällä alalla pitäisi jaotella työvuosi, useinhan on alkuvuosi, kesäloma, jota seuraa loppuvuosi ja joulu/vuodenvaihde? Juuri nyt minusta tuntuu, ettei vuodelle ole alkua, ei loppua. Ei enää tasaista rytmiä: kesä kiirettä, talvi hiljaista. Enkä toisaalta ikävöi tuota lainkaan. Lienevät kuitenkin yhä tavallisempia tällä alalla tällaiset "venymiset", johan nämä lumettomat talvet määräävät sen, koska olemme töissä... Olen onnekas, että töitä on riittänyt kohtuullisesti yli pimeimmän vuodenajankin. Enkä tunne itseäni liian väsyneeksi kiireestä huolimatta, sillä ainakin saan itse valita, millaisen elämänrytmin haluan...

Tästä eteenpäin voin viimein kutsua itseäni yrittäjäksi, sillä pakolliset startti-rumbat on nyt hoidettu ja alkamassa on siis hurja pyristely; markkinointi päästäkseni pinnalle, kohdealueeni asiakaskunnan näkyville ja kuulolle kaikin tavoin. Olen toiveikas, mutta realisti: kilpailijoita löytyy paljon, ja kaikilla on omat valttikorttinsa. Omiksi vahvuuksikseni luen muun muassa nuorekkuuden, innovatiivisuuden, kilpailukykyisen hintatason sekä yhteistyön alueen muiden yrittäjien kanssa. Onneksi uusia töitä on jo tiedossa aika kohtuullisesti, vaikka onkin vasta tammikuu.

---

Edellisessä postauksessa kerroin parvekkeen kasveista, jotka eivät olleet lainkaan lepotilassa, mutta eilen vuodevaatteita tuuletellessani kyllä havaitsin jonkinasteista nuupahtelua myös noissa mainitsemissani lajeissa. Ei huolta, ehdin kyllä ottaa kuvia ennen näitä tammi-pakkasia. Seuraavat kuvat ovat päivätty 15.1.:

Parvekkeen talvi-ilme ei ole kovin piristävä...


Siitä huolimatta timjami tuntuu talvehtivan hyvin...


samoin kuin oreganokin :)


Vielä salvian vihreitä lehtiä lähikuvassa tuomaan kevättä talven keskelle!

Nyt alkaa siis viimein ilmassa olla oikeaa talven tuntua. Minulle se sopii hyvin, koska tekemistä riittää myös sisätiloissa. Ihan pienenä muistutuksena operaatio huonekasvien pelastus, viimeisin torjunta-aine-ostokseni on Nekon Biotorjunta, joka ei ainakaan hajun puolesta ärsytä ihmisiä, kasvitkin voivat ihan hyvin :) Olen järjestämässä makuuhuoneeseemme (yleensä kasvivapaa vyöhyke) hyllyä kaikille epävarmoille kasveille, tarkkailua varten. Lisäksi olen saanut heitettyä pois joitakin saastuneita kasveja siinä toivossa, että nuo muut selviäisivät... Osa kasveista alkaa olla turvassa melko varmasti, varsinkin nyt karanteenin järjestyttyä, mutta en silti vielä lopeta myrkytystä kerran viikossa. Ehkä en koskaan pääse lopullisesti eroon ötököistä, mutta ainakaan en halua niiden hidastavan taimikasvatusinnostustani, joka muuten oireilee taas pahasti...

Työhuone desinfioidaan ja tyhjennetään kasveista, sillä mustanmerenruusu eli torpankukka eli torpantyttö kuten mamma kutsui :) on alkanut mullan lisäämisen jälkeen työntää pintaan joitakin alkuja. Toivottavasti tällä kertaa onnistun paremmin kuin yleensä, ainakin motivaatio on kohdallaan muistellessani viimekesäistä kukintaa Äitini parvekkeella ja katsellessani muistia virkistäviä kuvia viime kesältä puutarha.netissä! Lisäksi mullassa ovat orvokinsiemenet. Pelargoniat kasvattelevat uusia lehtiä valossa, vaikka samalla kuivattelevat joitain vanhempia lehtiä. Valon lisääntyessä uskaltanen alkaa ottaa pistokkaitakin. Osa pelakuista on jo aivan mennyttä kalua lisävalosta huolimatta.

Joitakin uusia siemeniä on taas tullut hankittua, vaikkei mun pitänyt!! Ei niitä vaan pysty vastustaa. Nyt vaan sitten odotellaan, koska alkaisi olla sopiva aika kylvöille. Kelloköynnöstä ostin useamman pussillisen ihan yhteen tarkoitukseen jolla yllättää pari tuttavaa ;)) Ehkä kerron muista uusista löydöistä enemmän sitten kylvöajan lähestyessä... Samoin kerron vasta myöhemmin lisää yhdestä parvekekesän hidasteesta... nimittäin putkirempasta, jonka ajaksi joutunemme muuttamaan ainakin pariksi kuukaudeksi kokonaan pois syksymmällä... Eli tänä vuonna panostetaan sitten parvekkeen kevätkauteen erityisesti :)

Tunnisteet: , , ,

3 kommenttia:

7:04 ap. , Blogger Hallatar kirjoitti...

Onnea yrittäjyydelle! =)

 
3:13 ip. , Blogger Mary kirjoitti...

Haaste puutarhaprojekti-blogissani ;)

 
2:54 ip. , Anonymous Kuusirannan emäntä kirjoitti...

Onnea ja menestystä yrittäjyydelle!

Osuin ensimmäistä kertaa blogillesi ja oli ilahduttavaa huomata puutarhasuunnittelun ammattilainen niin lähellä Kuusirantaa. Huomasin sivupalkissa linkin omaan blogiini - kiitos siitä!

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu