torstaina, heinäkuuta 26, 2007

Kaikki on kasvanut!

Arvasin, että saan mahtavia vertailukuvia, kun ehdin napsia tänään aamupäivällä tuoreita kuvia parvekkeelta. Vanhemmat kuvat ovat kesäkuun puolivälistä, kun aloin istuttaa taimia ulkoilmaan ja kaikki oli vielä jotenkin niin harmaata ja tyhjää. Katsokaa itse.

---

Näkymä läpi parvekkeen takaosasta katsoen:Peräseinällä kanariankrassia, erilaisia samettikukkia sekä auringonkukkaa... Kaaressa kelloköynnökset. Säleiköissä pitäisi kasvaa vasemmalla päivänsineä, oikealla hyasinttipapua. Kaaren alla olevissa isoissa ruukuissa sekaisin isosamettikukkaa, tuoksuhernettä, tuoksupielusta ym. pieniä taimia.

---

Sekalaisia ruukkuistutuksia parvekkeen perällä:Isossa ruukussa keltainen sekoitus: limekukkainen Nicotiana -lajike (jälkimmäisessä nuupallaan aamuauringon paahteessa, mutta piristyy illemmalla aina. Ihastuin kukan väriin jo viime kesänä) sekä keltalehtinen rönsyalpi, pienet taimet ovat härmesalviaa, jonka juurille ei taida jäädä tarpeeksi tilaa kehittyä... Siniset kukat ja hopeainen olemus olisivat loistava kontrasti keltaiselle massalle... Tähän samaan ruukkuun oli vielä tarkoitus istuttaa keltareunuslehtinen kääpiösorvarinpensas, mutta sittemmin tupakka on kasvanut yllättävän isoksi.
Saviruukuissa erilaisia basilikoja: tavallista, kaneli-, sitruuna-. Lisäksi timjamia, oreganoa, meiramia, sitruunamelissaa omista taimista. Ostettuja yrttejä pidän eri kasvatusalustassa, koska ne joskus tuovat mukanaan ötököitä...

---

Tässä oli tosiaan vasta pari esimerkkiä, kun vain ehtisin laitella lisää kuvia joskus. Näppärä löytänee Photobucketin kautta lisää saman tienkin nimimerkillä MissTii. Vielä näppärämpi osaisi tehdä tähän linkin, joka toimisi :D

Tunnisteet: , , ,

3 kommenttia:

7:24 ip. , Anonymous Multilife kirjoitti...

Hienoja ovat... hyvin on kasvanut. Harmi tälläinen sateinen heinäkuu, parveke-elämä jää vähille... :(

 
7:22 ap. , Blogger Hallatar kirjoitti...

Upeaa!
Arvasinkin että siun parveke olisi valloittava keidas. =)
Sulla totoisesti on viherpeukalo.
Ja se peukalo ei ole keskellä kämmentä! =)

 
10:51 ip. , Blogger Hallatar kirjoitti...

Miltähän siun parveke juur nyt näyttää?

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu