torstaina, maaliskuuta 08, 2007

...kunnes eräänä päivänä...

Viime päivät ovat olleet täynnä ihmetystä ja yllätyksiä. Asiaa olisi pitkästä aikaa niin paljon, mutta jospa kerron vain lyhyesti...

---

Orvokit (ks. edellinen postaus) ovat viimein itäneet. Tässäpä kuva tuoreista sirkkalehdistä muutaman päivän takaa. Nyt odotellaan seuraavia lehtipareja, jotta päästäisiin koulimaan jossain vaiheessa...


Ainoa talven yli hengissä selviytynyt cayenne-pistokkaani on pukannut kukkaan ihan huomaamattani. Oksa on seissyt vesilasissa koko talven pöydän perällä, kasvilampun alla tosin. Välillä olen lisäillyt vettä, enkä ole huomannut pitkää, valkeaa juurta aivan lasin pohjaa vasten! Kuvatessani asia kävi sitten ilmi :) Ei muuta, kuin multaan vain nopeasti. Kukat täytynee napsia pois, että jaksaa kasvatella lehtiä ja vartta kesäksi :)


Sitten ikävämpiä asioita. Kovasti vaalimani pelargonit ovat kuivahtaneet liikaa ikkunalaudalla kuuman patterin päällä, eivätkä ole jaksaneet ainakaan vielä tuottaa yhtään lehden silmuakaan. Ei syytä huoleen silti, onneksi annoin äidilleni muutaman pistokkaan jo viime kesänä, joten hänen kasvattamistaan, hyvin voimissaan olevista pielikeistä saan ehkä myöhemmin, latvomisen yhteydessä pari pätkää! Harmittaa varsinkin tuo 'appleblossom', jonka kukinnoista niin kovasti viime kesänä tykkäsin... Murheeseeni kävin lohduttautumassa toissa päivänä Siemen&Koneessa, josta kahden nupukkaan krookuksen lisäksi sain vähillä lompakossa olleilla hiluillani yhden pienen (n. 5cm) pelakuun pistokastaimen! Laitan sen tänään multiin, samoin kuin cayennen ja joitakin aikaisehkon kylvön vaativia kesäkukkia. Jos pelargoni tuosta innostuu terhakkaan kasvuun, kuten oletan (ja liikkeen laatu on yleensä ollutkin luotettavaa), käyn kyllä hankkimassa noita lisääkin. Kerrassaan kätevä tapa lisätä kasvia. Valmis juurrutettu pistokas. Edullinenkin vielä!

Huonekasvien määräkin on huomattavasti tässä kevättalven aikana lisääntynyt, tietenkin osasyynä jo päättymässä oleva työrupeamani kukkakaupassa. Aiemmin mainitsemani Calathean lisäksi löytyy jo kaksi ananasta (Bromelia).


Eilen hankin joululahjaksi saamaani alta valaistuun ruukkuun jo olemassa olleiden kasvien (vaalea aasinkorvaköynnös, 3 x pieni viirivehka) lisäksi vaalealehtisen kirjovehkan, joka oli tarjouksessa Hong Kongin viherosastolla. Vaikka kasvi on vielä pienehkö, odotan sen kasvavan melko nopeasti korkeammaksi, kuin muut kasvit, joiden on tarkoitus pysyä matalampana, ns. taustakasvillisuutena.

Yritin sekoittaa hortonomin taidoillani hieman erisävyistä lehteä, eri kokoisia kasveja ja kasvutapoja saadakseni muhkean ilmestyksen melko isoon ruukkuun. Jos jollain sattuu olemaan kokemuksia näiden kyseisten kasvien yhteiskasvatuksesta, ottaisin tietoa mielelläni vastaan, kuten aina =) Äidilläni on jonkin verran kokemusta useamman helpon viherkasvin viljelystä yhdessä ruukussa, hänellä istutukset ovat aivan mahtavia ja halusin kokeilla itsekin. Katsotaan miten käy! Otan kuvia, kunhan kasvit ovat asettuneet kasvusijoilleen paremmin.


Voisin sanoa, että olen liekeissä, sen verran kova palo on kevään myötä taas alkanut niin kodin kuin parvekkeenkin laittoon... :)

Katsotaan, mitä muuta kevät tuo tullessaan...

Tunnisteet: , ,

2 kommenttia:

3:06 ip. , Blogger Laurier Rose kirjoitti...

Oi että! Sullahan on alkanut hyvin ja vauhdilla.
Pelargonoissa taitaa olla mulla yhtä paha kato. Joku sentään selvisi, mutta jotkut eivät. Phöh.

Hyvä kun muistutit, sitä ylvömultaa pitää hakea. Heti. :)

 
3:29 ip. , Blogger MissTii kirjoitti...

Juu, muuton jälkeen ei meinannut löytyä sopivaa tilaa pelakuiden talvettamiseen ja valoisin ikkuna oli sitten liian kuuma ilmeisesti... Mutta onneksi on pistokkaita :)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu