perjantaina, tammikuuta 19, 2007

Kirkasta valoa...

... ja esikoiden keväistä väriloistoa. Niitä tarvitaan tässä vaihdellen loskaisessa pimeydessä ja pikku pakkasessa. Kävimme toissa iltana Kodin Terrassa ihailemassa viherkasvipaljoutta, remontista huolimatta löysimme (lue: löysin) joitain hankintoja mm. pintaremontin kohtaavaan makuuhuoneeseemme. Tietenkin pari kevätesikkoa tarttui mukaan muiden viherkasvien lomassa. Lähinnä kasvikokeiluja, eikä mitään kallista, joitain siemeniäkin ostin jo, mitä ulkomuistista sain päähäni tarvitsevani...

Esikko (Primula) vihreään, isoon muovisuojaruukkuun tökättynä kirkasvalolaitteen ääressä. Toiselle, keltakukkaiselle esikolle en löytänyt sopivaa suojaruukkua, joten kokeilin isohkoa maljakkoa, joka sopi mainiosti ja alla oleva "asetelma" näyttää keittiössä melko hyvältä :)


Sain hieman muokattua taustaa keväisemmäksi, tosin on aikaista miettiä kevätkylvöjä, vaikka kuva jo sitä vihjaileekin. Viimeinen chilitaimenikin otti ja kupsahti sitten :/ No, paremmalla onnella, kunhan ilma lämpenee ja aurinko suo hieman enemmän loistettaan. Muita chililajeja voisin jo kokeillakin. Ehkä rocotot ovat vain hankalempia jostain syystä? Valoa tai lämpöä ei ole tarpeeksi..?

Sivun oikeassa laidassa on nyt sarja kuvia viime vuodelta, joita klikkaamalla näet isomman kuvan ja otsikkopalkista selviää kuvan ottopäivä. Kuvia tuli aika monta, mutta halusin saada jonkinlaisen kattavan kokonaisuuden aikaan edeltävästä kaudesta. Kuvissa esiintyy suurin osa ns. "onnistuneista" kasveista, joita aion kasvattaa myös tulevalla kasvukaudella, mutta ehkä erilaisten kasvien kanssa yhdistettynä. Muun muassa valo- ja lämpöolojen muutos täytyy tosin ottaa huomioon tänä keväänä kasvivalikoimassa (koska puutarha muutti lasitetulta lasittamattomalle, ja vieläpä eri suuntaan avautuvalle partsille), kuten olen jo aiemminkin todennut. En siis pysty kasvattamaan mitään kovin pitkää kasvukautta tai lämpöistä ja aurinkoista kasvupaikkaa vaativaa lajia, vaan minun täytyy luottaa enemmänkin puolivarjossa ja viileissäkin olosuhteissa menestyviin, kestäviin kasveihin. Jonkinlainen pohjasuunnitelma on jo, se tosin muuttuu koko ajan, eikä kasvivalintoja ole vielä lopullisesti lyöty lukkoon.

Vielä ehtii siis hyvin mukaan parvekkeen tämän kesäisen ilmeen ideointiin, suunnitteluun ja rakentamiseen!


3 kommenttia:

9:24 ip. , Anonymous Hallatar kirjoitti...

Oli tosi kiva ihan livenä tavata! =)
Ja mehän nähdään nyt muutama viikko tiiviisti. =)

Mullakin alkaa multasormet syyhyämään
kun katselen näitä siun kuvia kasveista
ja taimista.
Meillä vaan ei ole yhtään ikkunalautaa ja ikkunat muutenkin tosi hassusti, idättämistä ajatellen.

Parvekkeella on kyllä sitten tilaa ja valoa, mutta sisätiloissa ei ole
paikkaa kasveille. =/

 
11:23 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

 
7:50 ip. , Blogger MissTii kirjoitti...

Heh, on kyllä tosi mukava sattuma. Tuli jotenkin lisää potkua tuollekin kurssille =)

Täälläkin kovasti syyhyää sormet jo taimien perään. Hmm, vaihtoehto itse kasvatetuille olisi tietysti kesällä ilmojen lämmettyä ostaa valmiita kukkia tai taimia, ja istuttaa omiin asetelmiin? Vielä touko-kesäkuussa useita lajeja pystyy kylvämään suoraan kasvatuspaikallekin, ilman idätystä sisällä :)

Siun pitää valita sellaisia lajeja parvekkeelle, jotka kukkii aikaisin kesällä eivätkä vaadi talvetusta sisällä, niin ei tule syksyllä turhan ahdasta. Muutamakin kasvi riittää luomaan ihanan keitaan ja lekottelupaikan parvekkeelle :) <3

Ja sitten, jos nyt keväällä kaipaa vihreitä alkuja piristeeksi, niin ehkä tiskipöydälle mahtuisi muutama taimi sen pitkän loistelampun alle (silleenhän minä kasvattelin viime keväänä omia kukkiani, tosin oli ihan kamalan ahdasta!:D)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu