sunnuntaina, heinäkuuta 16, 2006

Elonmerkki parvekkeelta

Heipä hei taas lukijoilleni pitkästä aikaa. Blogini hiljaiselolle löytyy useita syitä, joista tärkein ja aikaa eniten vienyt lienee tämä loppukesän villitys, uuden kodin (ja parvekkeen) etsintä. Menenkin suoraan asiaan. Olemme jo karsineet sopivien asuntojen joukosta "ylihintaiset" ja toisesta päästä sellaiset asunnot, jotka vaatisivat ennen muuttoa perustavanlaatuista remonttia ja ovat siksi hinnaltaan melko edullisia. Haluaisimme päästä muuttamaan tämän syksyn aikana eikä työkiireen takia remonttien tekoon ole hirveästi aikaa tai halua.

Tällä hetkellä haaveilemme eniten eräästä tilavasta (ja ison parvekkeen omaavasta) kolmiosta rauhallisessa Mukkulassa. Asuntoa on remontoitu kivasti ja vastike siinä on edullinen, lisäksi tärkeää olisi, että pääsisimme suhteellisen ripeästi muuttamaan, mikä toteutuisi. Olemme kumpikin malttamattomia ja varsinkaan minä en tietystikään tahdo odottaa pakkasten tuloa, koska silloin huonekasvien muuttaminen muuttuu astetta vaikeammaksi hommaksi paleltumisvaaran edessä... Kumpikaan ei tohdi ajatella asuvansa tässä yli pitkän talven enää. Jos ei joku myynnissä oleva asunto osoittaudu kelvolliseksi täytyisi välillä asua vuokralla isommassa, ettei päät suorastaan hajoa yksiössä lopullisesti! :D Niin ahtaalta tuntuu, kun talvisin vielä voisi kuvitella tekevänsä noita suunnitteluhommia, mutta kun ollaan kuin sillit suolassa niin ei sekään inspiroi oikein, toisen katseen alla työskennellä koko ajan. Siihen työhön vaan tarvitsee omaa rauhaa, eikö niin?!

Nykyisestä asunnosta ollaan jo teettämässä alustavaa arviota, ja luultavasti tämän yksiön myyntihinta kattaa sen uuden kolmion lähes kokonaan. Jonkinlainen remontti pitää ehtiä tekemään, tapetinvaihtoa ja yleisputsailua, kuten aiemmin jo olen kai maininnut... Kämppä on myös täynnä tavaraa, joten ennen myyntiä ja esittelyä olisi hyvä saada ainakin osa tavaroista pois tieltä. Jotain poisheitettävää olenkin jo kaivanut esiin pölyisistä piiloistaan. Hähää ja hyvästit turhalle tavaralle.

Muutto tarkoittaisi tietystikin myös parvekkeeni muuttoa, mikä kuulostaa kivalta, eikö? :) Blogiani en tietenkään ole lopettamassa tästä johtuen, älkää peljätkö, vaikka tässä keskikesän aikaan melko hiljaista onkin ollut. Muuttohan päinvastoin antaisi pika-elvytyksen kasviharrastukselleni. Saan suunnitella, miten sijoittelen vanhaa kalustusta ja kasvillisuutta parvekkeelle ja vähän uuttakin voisi hankkia. Jos tämänhetkinen suosikkiasuntomme "voittaa", parvekkeen koko hieman kasvaisi, uusi olisi pitkänmallinen ja kapeahko, mutta nykyinen pöytäryhmä mahtuisi sinne hyvin. Uudella partsilla ei olisi laseja, joten saisin laitettua muhkeat kesäkukkaistutukset parvekelaatikoihin kaiteelle! Seinät ovat vaaleat ja parvekeremontti on tehty. Säleikköjen uusia paikkoja pitäisi miettiä ja niitä mahtuisikin tuolle parvekkeelle lisää useita varjostamaan. Myös varjostavaa sermiä voisin harkita, jos löytyisi materiaaliltaan ja hinnaltaan sopiva. Valo-olosuhteista voin sanoa sen verran, että suunta lienee etelään/itään, mutta toisella sivulla on enemmän varjostavaa puustoa. Kuulostaa toimivalta. Aiheesta enemmän, kun se muuttuu ajankohtaisemmaksi.

Innokkuuteni muuttaa pois vaikeuttaa huomattavasti keskittymistäni kertomaan nykyisen parvekkeen tilanteesta. Siitä kuvien muodossa seuraavaa:

Pelakuu avasi viimein kauniit nuppunsa, ja pari uuttakin. Olen aivan ihastuksissani, siitä blogin uusi otsikkokuva.

Auringonkukat väkertävät nuppujaan kovaa tahtia valmiimmaksi. Vaan koska alkaa näkyä uurastuksen lopullinen tulos? Kuvassa saattaa olla ensimmäinen nuppu, joka aukeaa. Auringonkukan lisäksi odotan itse kasvattamieni kesäpäivänhattujen kukintaa, omat taimet ovat aina lähinnä sydäntä :) Vaikka lämmitti edellisessä mainitsemani kaunopunahattukin mieltä.

Cayenne tuottaa tajuttomasti uusia pötkylöitä, mutta yksikään ei ole vielä kypsynyt, jotta päästäisiin kertomaan makutuomio; tomaatti taas tekee lähes ainoastaan kukkia. (Yksi pieni vihreä tomaatti on ollut viikkoja samankokoinen)

Kelloköynnökseltä loppuu huonekorkeus kesken. Toivottavasti saan sen siirrettyä mukaamme uudelle parvekkeelle köynnöstukineen muuttopäivän koittaessa ;( Muut ovatkin helppoja...

Lisäksi ensimmäinen, jokakesäinen (siis odotettu) punkkien (joidenkin ötököiden?) isku on tapahtunut viimein. Kuten arvasin, liian kuivaksi jäänyt krassien, tuoksuherneiden ja lobelioiden valtaama ruukku koki turman. Tästä en jostain syystä halunnut näpsiä kuvia :(( Aivan ankean näköinen oli koko ruukku... Leikkasin siis surutta varret katki ja kylvin uusia siemeniä, siirsin pari yrttiruukkua samoihin multiin loppukesäksi. Alan jo tottua noiden mehevävartisten kasvien tuhoon joka kesä, jos on liian kuiva ilma, enkä ehdi sumutella ;(

Onneksi lämpötila vaikuttaisi viimeinkin kääntyvän laskuun ilmatieteen laitoksen mukaan. Ensi viikoksi on luvattu juurin sopivaa työilmaa, 17 asteen lämpöä ja vaihtelevaa puolipilvistä poutasäätä. Vähän sadettakin. Sitä tässä ollaan kaivattu jo viikkoja, jos totta puhutaan niin helle on poltellut vihoviimeisiäkin aivosolujani niin paljon, etten ole jaksanut töiden päälle paljon muuta harrastaa, lenkkeily tai urheilu ulkona olisi lähestulkoon murhaa ja auringossa löhöily muuten vaan hengenvaarallista uv-säteiden aiheuttamien vaarojen vuoksi. Nukkuminen on onneksi terveellistä ja halpaa ympäri vuoden.

En silti muuta mielipidettäni kuumasta kesästä, rakastan hellettä yli kaiken! Sitähän minä alkukeväästä jo manasin muutenkin kesäksi. Osuinpa kerrankin oikeaan. Kunhan kuumuus tulisi sopivan kokoisina jaksoina seuraavan kerran ;) Toisaalta kunnon hellekesän päätteeksi ei mikään voisi tuntua paremmalta, kuin vilttiin käpertyvä, hämärtyvä, viilenevä, villasukkiin vilkahtava syysilta kynttilän valossa, kädessä kupillinen lämmintä teetä, ehkä hyvää luettavaa tai joku mukavin seuralainen lähellä. Vaikka en minä vielä sellaisista unelmoisi, enhän? Vielä on syntymäpäiviä ennen sitä. Tärkeitä juttuja elokuussa ennen syksyä. Sitten vasta tupaantuliaiset ehkä, Samhain ja kaikkea muuta.

Tosi mukavaa, jos jaksoit lukea loppuun saakka ja linkkini sekä kuvani olivat sinusta kiinnostavia. Jätä puumerkkisi alle, terveisiä tai vinkkejä uusista blogeista, kaikenlaista, muuten vaan. Lupaan yrittää keskittyä päivittämään tänne useammin! Jo näin ei tapahdu, todellinen parvekefani tarkkailee tilannetta Flickrin puolella ;)

5 kommenttia:

8:52 ap. , Anonymous Hattis kirjoitti...

Hauska lukea terveisiä parvekkeelta taas! Olen itsekin ahkerahko parveke- ja myös puutarhaharrastaja, joten kiva lukea muiden samanhenkisten juttuja.

 
1:10 ip. , Anonymous Jaana kirjoitti...

Helle on tosiaan mukava juttu, mutta toisaalta pihalle se on paha. Nyt on täällä niin kuivaa, että nurmikko ritisee jalkojen alla.

Kaunis on uusi otsikkokuvassi kuten myös pelakuusi. Onnea asuntovaihtohaaveisiin!

 
4:09 ip. , Blogger Laurier Rose kirjoitti...

Tervehdys! :)

Samaa mieltä auringosta olen: aivot toimivat enintään puoliteholla ja pelkään UV-säteilyä ja olen aivan lötkö. Sadetta tänne myös!

Ensiksikin onnea asunnon hakuun ja muuttoon! :) Rankkaa mutta lopputulos on aina parempi kuin ennen. ;)

Jos en väärässä ole, pelargoniasi on Appleblossom Orbit (ruusunnuppu). Sattumoisin ostin sellaisen juuuuuri tänään itsekin, kun kävin Kauppilassa. *ysk* :D

 
11:01 ip. , Blogger Hallatar kirjoitti...

Miten muhkea pelargonia!!!
Kuin pioni!!!
Upea!
Olen aivan myyty!

Toivottavasti saat köynnöksesi siirrettyää...
Niisk...
Mie menetin omani..


Kasveja on vaikea siirtää...

 
11:01 ap. , Blogger MissTii kirjoitti...

Hattis, kivaa että oot löytänyt miun blogiini! Kiitos kommentista kaikille muillekin =)

Ja kyllä onkin ollut kuiva kesä tosiaan, Jaana. Toivottavasti nämä viikonlopun sateet nyt vähän pehmentäisivät kuivaa ja kovaa maata.

Kiitos myös laurier roselle! En ollut itse edes yrittänyt tunnistaa tuota lajiketta, koska pelargoneja on niin paljon...

Toivottavasti Hallattaren muutto on sujunut edes suhteellisen helposti ilman suurempia ongelmia. Olen yrittänyt vähän katsella, miten saisin toisen kelloköynnöksistäni siirtokuntoon, mutta mahdottomalta näyttää :( Ei se varmaan ainakaan enää kukkimaan äityisi, sellaisen retuuttamisen jälkeen. Sääli menettää noin upeat köynnökset kuitenkin =(

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu