torstaina, joulukuuta 13, 2007

Joulun odotusta hieman voipuneena

Viimeinkin töiden saralla alkaa näkyä valoa tunnelin päässä; säät ovat melko pysyvästi viilenneet ja maakin jäässä melko varmasti kevääseen saakka. Siispä mitään kovin rankkoja viherurakoita ei enää päästä aloittamaan, vaan ainoastaan viimeistellään nyt kesken olevia työmaita. Suunnittelutöissäkin koittaa se parin viikon ajanjakso, kun ihmiset eivät yksinkertaisesti ole tavoitettavissa joulukiireidensä vuoksi, mikä tietysti antaa myös suunnittelijalle hieman aikaa huokaista helpotuksesta.

Ei silti, kyllähän juhlaan pitäisi ehtiä valmistautua muutenkin kuin leväten ja voimia keräten. Toivon mukaan ainakin osa perheestä kerääntyisi tänäkin jouluna meille saman katon alle. Se helpottaa kiireitä joulun aikaan siten, ettei meidän tarvitse lähteä kiertämään jokaisen perheenjäsenen luokse vaan saamme nimenomaan viettää aikaa kotona rauhoittuen. Toisaalta en ole vielä ehtinyt tänä vuonna yllättävän myöhään jatkuvien työkiireiden vuoksi hankkimaan tai valmistamaan lahjoja ajoissa, saati sitten leipoa tai suunnitella jouluruokia sen suuremmin.

Kaikille lukijoille, joille meinaa iskeä jonkin asteinen joulukiire tai jopa -paniikki: miettikää ensin, mitä kaikkea haluatte omalta joulultanne ja mitä teidän pitää ehtiä tekemään, jotta saavutatte sen. Sittenhän onkin kyse vain aikataulutuksesta jäljelle jäävien päivien sisään. Kotilieden joulunumeroa selaillessani juuri huomasin tämän ohjeen ja päätin ottaa neuvosta vaarin, ettei ahdistus yllätä kahta päivää ennen jouluaattoa :)

Pipareidenpaistoa viime jouluna.


Joulunhan ei kuulu olla kiireen aikaa, vaan päin vastoin, aikaa rauhoittua yhdessä, nauttia hyvästä ruuasta ja ehkä myös antaa lahjoja toisillemme. Ehkä tärkein lahjatoive itselleni tänä vuonna on juuri läheisten seura, enkä ole oikein mitään järkeviä lahjaideoita osannut kertoa kysyjille. Itse aion aloittaa korttien kirjoittamisesta ja lahjojen askartelusta tai ostamisesta, perinteisten täytepipareidemme leipomisesta ja keittiön jouluverhojen laittamisesta. Ehkä myös kaappeja voisi hieman järjestellä, jos vain ehdin. Muut herkut ja isommat siivoilemiset ehtii hoitaa vielä lähempänäkin aattoiltaa. Keskeneräiset projektini yritän myös viimeistellä vuoden vaihteeseen asti, sen jälkeen on hyvä taas jatkaa siitä mihin jäätiin.


Siispä erittäin rauhallista joulun odotusta kaikille lukijoille...

toivottaa: MissTii

Tunnisteet: , ,

2 kommenttia:

4:15 ip. , Blogger Hallatar kirjoitti...

Sinullekin levollista ja rauhallista joulua.
Ja kiitos...

*halaus*

 
4:08 ip. , Anonymous risulintu kirjoitti...

Joulupaniikki yrittää nostaa täällä päätään. Eniten päänvaivaa tuottaa lahjat ja se, että haluaisin tehdä mahdollisimman paljon niistä itse, mutta aika on rajallista ja joskus pitäisi kai nukkuakin. Ilman lahjahössötystä joulunodotus olisi ihanaa. Kiitos kuitenkin tuosta vinkistä, yritän sisäistää sitä :)

Ihanaa joulunaikaa Sinulle.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu