tiistaina, huhtikuuta 03, 2007

Teinpä tässä vaihteeksi omaa blogiani selatessani havainnon, etten ole bongannut kaikkia kommentteja!

Hallatar oli ehtinyt tuolla kysellä kelloköynnöksen itämistahdista. Kunpa minulla näkyisi hänen kommentointipäivämääränsä, näen vain kellonajan... pöhköä :p Päätinpä kuitenkin nyt yrittää vielä vastata tähän kysymykseen!

Hallatar onkin ollut ilahduttavan aikaisessa kommenttinsa mukaan, muistaakseni hänen parvekkeensa on lasitettu joten kukat saa aikaisemmin ulos kuin meillä (vaikka asutaankin niin lähekkäin;))! Itse laitoin vasta maanantaina (26.3.) siemenet yhden yön liotuksen jälkeen multaan, koska pelkään vielä takatalvea :p Tässä Hallattaren viestit :


" Heips kukkataikuri!

Kerropas kuin monta päivää pitää odotella, ennenkuin Kelloköynnöksen alut putkahtavat mullan pintaan?
Mie jo helmikuun vikana päivänä istutin siemenet.
Innostus tuohon kasviin tuli ihan siun ansiostasi, sillä ihailin siun viime kesän parvekettasi ja sen kukkaloistoa! =))))

Niin, nuo siemenet. Mie liotinkin niitä kuten ohjeessa käskettiin. Ja multa on ollut kosteaa... Valoakin niin paljon kuin vain saan niille järjestettyä...

Mikä vikana?
Ne ei tykkää musta! =)"

" Ei noussut yhdenyhtäkään kelloköynnöksen alkua.
13 siementä, eikä yhtään itua.


Nyyh..."

Vielä ei mitään ole näkyvissä minullakaan, ja siemenpussista Eestinkieleltä arvioiden suomennettuna :D itäminen kestäisi 10-20 päivää... (jännä ettei suomenkielisessä osiossa kerrota tuota :) Blogistani voi lukea, että viime keväänä itäminen tapahtui kahdessa viikossa ja 1 siemen iti vasta kuukauden kuluttua kylvöstä.

"Kelloköynnös status 7.3. 2006:
  • itänyt ja näkyvissä nyt 10/12,
  • sirkkalehdellä 6/12
  • status unknown 2/12,
    eli hyvältä näyttää. "
(kylvetty 23.2.06, lisäksi 26.3. ilmestyi vielä tämä myöhäisherännäinen...)


Mitään ei siis ole menetetty ainakaan vielä, jos 1. päivä helmikuuta kylvöt olet tehnyt! Tsemppiä :D

Kerrohan Hallatar viel että ehtivätkö siemenet olla kauan mullassa noiden kommenttiesi välillä ja onko itämistä vieläkään näkyvissä? Olosuhteissa ei pitäisi olla mitään vikaa, ei ole kovin vaativa. Kunhan nyt ei kylmää ole liiaksi ja pimeässä pitäisi itää?

Oletko puutarha.netin jäsen? Sieltä löytyy kyllä aiheeseen kuin aiheeseen nopeasti vastaus, kunhan tottuu foorumin nopeaan tahtiin. sieltä tuoreimmasta kelloköynnös-keskustelusta poimin jotakin siulle, he tietävät aika hyvin nää asiat:

" Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleTomppeli64 (49 kpl) maanantai, 12. helmikuuta 2007 - klo 13. 22 (yli 49 vuorokautta sitten)

Ensimmäiset valkoiset nostaa päätään, vain 9 päivää kylvöstä... Varatkaa raivaussahat kun tulette pelastamaan viidakosta :), 15+15 kylvetty. Ehkä olen turhan optimistinen..."

---

" Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälle Temskukka (1788 kpl) sunnuntai, 25. helmikuuta 2007 - klo 15. 41 (yli 36 vuorokautta sitten) (vastaus kysymykseen)

No siemenet aina kylvetään laihaan kylvömultaan mutta kelloköynnöksen taimet, jahka siihen vaiheeseen päästään, vaativat melkoista lannoitusta.

Juuri äsken hääräilin onnesta soikeana omassa askartelunurkassani. Radio soi ja sotkin kylvömultaa niin, että laitoin normaalimultaan hiekkapuhallushiekkaa ja haarukalla sotkin samalla hiukan kastellen. Sitten kun mielestäni näytti hyvältä, laitoin tämän hiekalla laihennetun mullan haarukalla kylvöpurkkeihin. Etureunan purkkeihin kylvin omaa kelloköynnöstä, sitä normaalia, ja takareunaan ostettua valkoista albaa. Peitin siemenet noin sentin syvyyteen. Lopuksi vielä kastelin kukkasuihkulla. Sitten kirkas kansi päälle että valo virtaa mutta veto ja kosteus ei. Lopuksi koko viritelmä kasvivalon alle lämpimään paikkaan.

Nyt vain odotellaan 12-18 vrk niin jotain pitäisi näkyä, jos kaikki käy hyvin."

---

" Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälle Eijanita (489 kpl) keskiviikko, 21. maaliskuuta 2007 - klo 14. 04 (yli 12 vuorokautta sitten)

Affu, ei vielä mitään hätää, niitä nousee kun odottaa.
Minun 26.2 laitetuista vasta yksi on 8cm taimi. Harmistuneena pienestä itävyydestä kaivelin haarukalla mullosta ja 3 siementä löysin juurta pukkaamassa. Istutin ne uusiin omiin ruukkuihinsa mutta vieläkin nyt kolmen päivän päästä ne pysyttelevät mullan alla. Siis neljättä viikkoa jo mennään eikä toivoa menetetä !
Toinenkin kylvös vielä vaan muhii...."

" Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälle Eijanita (489 kpl) tiistai, 27. maaliskuuta 2007 - klo 13. 19 (yli 6 vuorokautta sitten)

No, niinhän ne toisilla : ( Minä vaan joudun odottelemaan, vaikka ruukun vieressä kuinka kuiskuttelen että ; nouskaa jo .....

Riittäähän noista kahdestakin minulle, mutta lupasin naapurin rouvalle myös alun kun häneltä siemenet sain. Uskon ja odotan sinnikkäästi !

Onnea kuitenkin teille joilla "hyvä sato" !"

jne...

Eli kyllä toivoa on, sitä ei käy kieltäminen... En kyllä ymmärrä mikä olisi voinut mennä vikaan, mutta voithan vähän varovasti kaivella noita istutuspurkkeja ja katsoa onko siemenissä yhtään juurenalkuakaan? Joskus siemenet pönkevät ensin huomattavan kauan juurta ennenkuin alkavat varsinaisesti kasvattaa vartta...

Toivottavasti tästä oli jotain apua, eikä tullut kovin sekava posti näin myöhään yöllä, ja eikun tutustumaan pikapikaa puutarha.netin monen vuoden kokemuksiin kelloköynnöksen kasvattamisessa!

Tunnisteet: , ,

1 kommenttia:

3:59 ip. , Blogger Hallatar kirjoitti...

Heips!

Noiden viestien välillä oli reilu kolme viikkoa. Eikä tähän päiväänkään mennessä ole näkyvissä yhtään ainoaa kelloköynnöksen alkua.

Ne kaikki olivat "susia". =(


Kylvin sitten maaliskuun lopulla samoihin pahviruukkuihin fuksianpunaista tuoksuhernettä. Ne ovat itäneet sataprosenttisesti. =)
Jos sieltä nyt kuitenkin pilkistää kenties jossakin vaiheessa kelloköynnös, niin kyllä tuoksuherne saa väistyä sen kelloköynnöksen kasvun tieltä.
Kyllä ne niin olivat odotettuja...

Miullakin on chiliä:
Chili Pimentaa ja Cherry Bomb Chiliä jo mullassa. Mtn ei vielä ole itänyt.

Ja tänään laitoin pariin purkkiin viime kesänä talteen otettuja keltaisen orvokin siemeniä...

Isoihin ruukkuihin ajattelin laittaa timanttituijia.
Ne ovat kestäviä =))))
Eivätkä pelästy pientä kuivuuttakaan, jos vaikka pari päivää kesällä poissa olen kotoa. =)


JOS oisi okt, niin laittaisin vaikka mitä...


Innolla seuraan kuin siun kylvökset kasvavat. =)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu