keskiviikkona, huhtikuuta 11, 2007

Pajukaaren tekoa...

Perimmäinen idea puutarha.netin keskustelussa:

" Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMissTii (6 kpl) lauantai, 27. tammikuuta 2007 - klo 14. 36 (yli 72 vuorokautta sitten)
Hii! Sain juuri idean parvekkeelle - kaipaa vielä kehittelyä - mutta jonkinlainen kevyt (hyvin tuetulla jalustalla oleva) pitkistä pajuista tai pajunipuista pujottu kaariportti köynnöksille. Pitkähkölle parvekkeelle kaipaisin vähän tilanjakoa... Onnistuukohan? Suurin ongelma taitaa olla saada valmis kaari kiinnitettyä kesän ajaksi avoimelle ja tuuliselle parvekkeelle tarpeeksi tiukasti. :o "

Päätinpä hieman tutkia pajuasiaa etukäteen, vaikkei kaaren teko hirveän hankalalta tunnukaan. Eniten kai huolestuttaa rakennelman pystyssä pysyminen tuulisella parvekkeella... Mutta ruukut sen alaosiin tulevat kuitenkin... Ja ylös kattopalkkiin saa ruuvikiinnityksenkin.

Itse pajut keräsin noin viikko sitten läheltä, puistoalueen läpi virtaavan Merrasojan varrelta. Ojan vartta oli juuri edellisenä kesänä perattu rankalla kädellä, joten periaatteessa autoin pitämään puistoa siistinä, leikkasin pajuni siististi, aivan maata myöten sekatööreillä. Pajut olivat noin 1,5-2 metrisiä, ensimmäisen vuoden kasvua eli lähes haarattomia, varsia on noin 20 kappaletta. Vähän myöhässä olin tietääkseni keräämisessä (en saanut aikaiseksi aiemmin) mutta keräsinpä kuitenkin, mikä on pääasia. Jos rakennelma epäonnistuu niin ainahan sitä yhden kesän katselee kuitenkin :) Ja harjoitus tekee mestarin...

Tässä muutamia linkkejä, joihin törmäsin ihan googlettamalla eri sanoilla (pajukaari, kaari pajusta yms.)

4h:n sivuilta
Marjamäen pajutila
linkkejä tanskaksi

Ja tässä kuva valmiista kaaresta, jonka toteutuksesta ja käytännön toimivuudesta tulee sitten lisää tietoa kesemmällä :)

11.4. 2007

---

Oho, taisi tulla sadas postaus täyteen! Onnittelut siitä saavutuksesta minulle!

*taputtaa itseään olalle ja lähtee tuijottamaan Greyn anatomiaa hieman myöhässä* :)


Tunnisteet: ,

2 kommenttia:

2:10 ip. , Blogger Mai kirjoitti...

Moi!..Tuo on aivan toimiva punonta/rakennus-systeemi tuollaiselle pajukehikolle. Itse käytän samaa tekniikkaa ja aivan toimivia pajukehikoita kukkasille olen saanut väsättyä=)..

 
6:24 ap. , Blogger Hallatar kirjoitti...

Ja kukat itse koristelevat loput kehikosta, kiemurrellessaan pitkin pajukartiota.
Miullakin on yksi tekeemistäni kehikoista jäljellä ja siinä jo kiipeilevät tuoksuherneet. =)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu