maanantaina, huhtikuuta 02, 2007

Kevään merkit

Muiden blogeissa on ollut havaittavissa runsaasti keväänmerkkejä pihoilta ja luonnosta. Toisilla hieman erilaisia merkkejä kuin muilla (ostinpa itsekin uuden kevättakin, vähän samanlaisen mutta eri värisen, kuin näkymätön, lisäksi olen myös innostunut kransseista uudelleen). Itselläni huomiot ovat olleet samansuuntaisia: koivun silmujen puhkeaminen maljakossa, uudet nuput tarjous-orvokeissa parvekkeella sekä pelargonian pistokkaassa ikkunalla, yllättäen ilmestyneet taimet minikasvarin kuvun alla.

Oi ihana kevät... Ensi yöksi on tosin luvattu hieman pakkasta, joten taidan nostaa orvokkini vielä sisään kertaalleen, muuten ne ovat pärjäilleet ihan hyvin ja kukkivat kauniisti ikkunalla! Narsissit ovat todella komeassa kukassa ja ovat pärjänneet vielä kauemmin parvekelaatikoissaan, hankin ne Lahden uudesta Plantagenista heti avausviikolla. Makuuhuoneen ikkunan takana kukkii siis jo kevät, vaikka tämän toisen ikkunan (työhuone) tausta on vielä täysin unohdettu... Kaikki aikanaan...


Toteanpa lyhyesti, että kaikki chilini ovat itäneet ja osa tekee jopa toista lehtipariaan! Näistä otan kuvia myöhemmin... Keittiön lämmin, aurinkoinen ikkuna on osoittautunut todella hyväksi taimikasvatuspaikaksi, kun taas aiemmin auringon puutteessa työhuoneen kasvilamppu oli parempi. Lämpöähän lampusta ei saa, joten nyt chilit ovat alkaneet vasta villiintyä :)

Kelloköynnöksen itämistä odotellaan... samoin lyhtykoison, joille molemmille oli tiedossa pitkähkö itämisaika, joten ei hätää... Kaikki muut ovat oikeastaan itäneetkin, jopa hitaahkot hämähäkki- ja kotilokukka tekevät koko ajan lisää taimia potteihinsa. Näitä voisinkin laittaa samantien toiset potilliset... Lisäksi oregano ja timjami eivät ole vielä itäneet, liekö vanhoista siemensitä loppunut potku? Kokeilen nyt kuitenkin vielä laittaa potteihin lisää samoista pusseista ja jos eivät idä, niin ostan kesempänä uusia. Äidilleni ostimme tänään persiljan, ruohosipulin ja tillin siemeniä, jotta pääsen hänelle esikasvattamaan niitä hieman. Hän muutti lähemmäs meitä juuri viikonloppuna, ja uudelle parvekkeelle mahtuu vaikka mitä... mm. vanhasta parvekesetistämme tuoleja :)

---

Hmm, mitähän muita kuulumisia tältä viikolta... ylimääräisille taimille on ilmaantunut ainakin yksi ottaja (äitini lisäksi), kaverini uuden pihan terassille mahtunee ainakin pariin laatikkoon kesäkukkia (toivottavasti) :D Muutaman uuden kranssin olen saanut aikaan ja vanhoja olen koristellut uudelleen kevään kunniaksi... Niitä vain ei saa mihinkään enää mahtumaan. Ehkä keittiön tai olohuoneen ikkunaan voisi ripustaa yhden? Ehkä keittiön kattoon? Olen myös yrittänyt etsiä sopivia parvekekalusteita, mutta niitä ei vain ota löytyäkseen millään. Anttilan mainoslehdestä bongasin yhdet melko mukavat, mutta paikan päällä nähtynä paljastuivat aivan liian pieniksi, pöytäkin oli ihan liian matala. Ehkä nuo suurimmat valikoimat ovat vasta muutaman viikon päästä kaupoissa...

Yllä olevissa kuvissa viimeisin valmis kranssini, parvekkeen oveen koivunrisuista taivuteltu, miniterrakottaruukuilla, vihreällä sisalilla, silkkinauharusetilla sekä koivun tuohesta saksituilla sydämillä koristeltuna.

Yksityiskohta ovikranssin koristelusta.

Tunnisteet: , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu