torstaina, helmikuuta 01, 2007

Vuoden verran Parvekkeella

Parvekeblogilleni ja minulle bloggaajana on tullut ensimmäinen vuosi täyteen, sillä aloitin kirjoittamisen helmikuussa 2006, kynttilänpäivänä.

Odotukset olivat silloin suuret, mutten arvannut, että blogini suosio ylittäisi kaikki odotukseni. Hienoa, että lukijoita on riittänyt melko tasaisesti koko vuodelle! Kesäaikahan meille kasvihulluille on kuitenkin sitä parasta antia, mitä odotellaan suurin tuntein myös täällä blogimaailmassa... Olen ehtinyt kirjoittaa ja raportoida kasviharrastuksestani ja muustakin elämästäni paljon, mutta silti tuntuu, että kerrottavaa riittää vielä ja olen vasta alussa. Vaikea uskoa, että vuosi on mennyt näin nopeasti. Ensi kesänä uudella isolla parvekkeellamme tulee olemaan aivan uusia haasteita puutarhanhoidon parissa, mm. tuuli-, lämpö- ja valo-olosuhteiden muuttuessa lasituksen puuttuessa.

Nyt on aika valmistella aikaisten lajikkeiden kylvöjä. Orvokin, chilin ja basilikan kylvöön on enää muutamia viikkoja, helmikuun alkupuoli on oivallista aikaa niiden kasvatukseen. Tällä hetkellä keskityn vielä yrittäjyyskurssiin, mutta sen jälkeen minulle jää enemmän aikaa iltaisin, josta osan aion tietysti käyttää parvekkeen kasvivalikoiman määrittelyyn. Pian pääsen taas tutkailemaan uusia, mullasta esiin pullahtaneita taimia ja kirjaamaan ylös eri lajien kasvunopeuksia ja muita ominaisuuksia. Aika hurahtaa nopeaan, itse asiassa tänä vuonna kevät tuntuu tulevan ehkä jotenkin yllättävänkin nopeasti? Ehkä mielialani johtuu viimeaikaisista aurinkoisista päivistä ja lyhyen tuntuisesta talvesta, en ole ehtinyt kyllästyä ja turhautua vielä lumeen ja kylmyyteen.

Helmikuussa alamme odottamaan valoa. Kynttilänpäivä eli 2. helmikuuta on se päivä, kun talvi virallisesti kääntyy kohti kevätaikaa.


"
Puolivälissä talvipäivänseisausta ja kevätpäiväntasausta
on hetki jolloin luonnon on aika herätä talviunestaan.
Imbolg (sapatin nimi) merkitsee Yulen aikana syntyneen kipinän
kasvamista ihmisiä ja maata lämmittäväksi liekiksi.
Kevään ensimmäiset merkit ovat jo nähtävissä,
on sopiva aika siunata siemenet ja työkalut.


---

Vuoden pimeä puolisko on keskipisteessään.
Imbolg on se hetki vuodesta, jolloin kaikki herää eloon.
Se on Neidon juhla. Tästä päivästä Ostaraan asti on Hänen aikansa.

Tänä aikana koti riisutaan viimeisistäkin ikivihreistä kasveista,
joilla se Yulen aikana koristeltiin. Joillain alueilla Imbolg on ensimmäinen päivä,
jolloin pellot aurataan sadon ensimmäisen kylvön valmistelemiseksi
.
"


---

Aivan totta. Viimeistään nyt on aika todella innostua keväästä, uudesta alusta ja uudesta vuodesta. Väriä elämään saa esimerkiksi aikaisilla sipulikukilla, joita voi hyötää kukkaan mullassa tai hankkia maljakkoon kimppuina. Tällä hetkellä tulppaanivalikoima taitaa olla kaupoissa laajimmillaan! Muutkin leikkokukat ovat todella kauniita. Sain itse tänään pari kimppua tulppaaneita, punakeltaisia ja vaalean liiloja (ylempi kuva), ihan vain piristämään arkeani, ilman taka-ajatuksia. Kukkien lisäksi Fazerin sinivalkoisen suklaan. Mitähän olen tehnyt oikein viime päivinä? :D

-Kukat ovat parhaita silloin, kun niiden antamiseen ei ole mitään syytä
, kuten yrittäjyyskurssimme vastuuopettaja taisi ensimmäisenä tai toisena kurssipäivänä todeta jossakin käytännön esimerkissä (ja sai kaikki luokan naispuoliset oppilaat puolelleen=))! Mutta mikseivät myös naiset voisi antaa kukkia miehilleen, tasa-arvon nimissä? Tai ehkä miehet arvostavat muunlaisia, käytännöllisempiä lahjoja... Hmm...

Olen ihan lääpälläni noihin kukkiin (ja suklaaseen<3) class="bold">

---

Kiitos kaikille lukijoille kommenteistanne ja kiinnostuksestanne parvekepuuhiani kohtaan viimeisen vuoden aikana,
toivottavasti jaksatte seurata
uuden parvekekauden alusta alkaen!

Hyvää helmikuun alkua kaikille!

3 kommenttia:

8:02 ap. , Anonymous Hallatar kirjoitti...

Oikein hyvää blogin 1-vuotispäivää!

 
10:28 ap. , Anonymous Jaana kirjoitti...

Onnea blogin 1 -vuotistaipaleesta. Mukana seurataan edelleen!

Minäkin olen muuten aloittanut blogin viime vuonna helmikuussa.

 
12:09 ap. , Blogger MissTii kirjoitti...

Kiitos kiitos :)

Ja jaanalle myöskin onnea blogisynttäreistä!

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu