perjantaina, tammikuuta 26, 2007

Matkalla yrittäjyyteen, osa kaksi

Pääsin maanantaina erinäisten kiemuroiden jälkeen aloittamaan työvoimatoimiston järjestämän kurssin, jonka aiheena on yrittäjyys. Kuinka sattuikaan, Hallatar oli päässyt samalle kurssille kuin minä, ja olemme päässeet tutustumaan viikon aikana jo mielestäni melko hyvin =) Toisin sanoen, tuntuu, kuin olisimme tunteneet jo pidempäänkin, bloggaamisen perusteella! Kurssista onkin nyt siis tuplasti hyötyä :)

Kuten saatatte tietää, yrittäjyyden aihe on luonnollisesti pyörinyt mielessäni jo pitkään, opiskeluaijoista saakka, joten oli korkea aikakin ottaa härkää sarvista, niin sanoakseni. Mielessäni käväisi ajatus perustaa erillinen blogi aihetta varten, mutta hiljaistapa täälläkin tuntuu olevan näin aikaisin keväällä. Sitäpaitsi tällä blogilla on jo entuudestaan minut tuntevia lukijoita, turha sekoittaa pakkaa enempää...

Puutarhasuunnittelu olisi alana erittäin otollinen yksityisyrittäjyyteen ja markkinoitakin tuntuisi viime kesäisen perusteella löytyvän. Olen myös kyllästynyt pätkätöihin, jokatalviseen työttömyyteen, virastoissa juoksemiseen ja loppumattomiin byrokraattisiin lappulippuihin. Nyt kolmanneksen koulutuksesta käytyäni voin sanoa, että motivaationi oman yrityksen perustamiseen on noussut ainakin sadalla prosentilla, into olisi kova ja usko omiin taitoihin ja menestykseen suuri. Vaikken todennäköisesti aivan heti olekaan yritystä virallisessa muodossaan (starttirahoineen ja kaupparekistereineen jne.) perustamassa, niin kurssista on ollut sanoinkuvaamattoman paljon hyötyä käytännön ja käsitteiden opettelussa.

Olen varma, että pitkässä juoksussa yrittäjyys on minun heiniäni, mutta seuraavana kesänä se tulee siis todennäköisesti olemaan vielä pelkästään sivutyötä todellisen palkan juostessa päivätyöstäni. Voin silti kokeilla siipiäni ja hankkia pohtimani Y-tunnuksen tässä alkukeväästä, kunhan sovin asian etukäteen työvoimatoimistossa, jolloin pystyn aloittamaan työskentelyn ilman starttirahaa ja nostaa sen myöhemmin. Henkilökohtainen elämäntilanteeni on juuri nyt sen verran hektinen, etten pysty millään kaikkea energiaani ohjaamaan oman yrityksen perustamiseen ja pystyssä pitämiseen. Tällä hetkellä minun pitäisi revetä niin mahdottoman moneen suuntaan, etten kaikkea jaksa/pysty edes kirjoittaa! Sitä paitsi pieni markkinoiden haistelu ennen toimintaa voi olla ihan hyödyllistä...

Maanantaina on koulutuksesta etäpäivä, ja etätehtäväksi on annettu suorittaa yhdenpäivän pienimuotoinen gallup omasta yritysideasta. Ajattelin julkaista idean ja kyselyn lyhyessä muodossaan netissä ja mahdollisesti täälläkin, vastauksia voisi lähettää tiettyyn sähköpostiosoitteeseen (jonka varaan kyselyä varten erikseen ja kerron myöhemmin...). Toivon, että mahdollisimman moni löytää kaavakkeeni ja jaksaisi vastata perin yksinkertaisiin kysymyksiini... se hyödyttäisi suuresti kurssini lopputulokseen. Tällaista siis odotettavissa alkuviikosta.

Työllistymisrintamalta kuuluu myös muita hyviä uutisia: pääsen maanantaina solmimaan lyhyehkön harjoittelutyösuhteen erääseen kukkakauppaan! Kyseessä on siis ensimmäinen kukkakauppatyöni, joten olen todella innoissani ja paikka vaikuttaa hyvältä. Harjoittelu alkaisi heti tämän kolmeviikkoisen kurssin päätyttyä, seuraavalla viikolla. Toivottavasti työnkuvani kehittyisi mahdollisimman monipuoliseksi ja saisin kokeilla sidontaakin. Aluksi varmaan saan hoitaa hanttihommia, mitä tuonkokoisesta paikasta varmasti löytyy yllin kyllin... Olen kuitenkin saanut jotain aikaan, enkä vain lepäillyt laakereillani. Pitkästä aikaa. Odotan innolla töitä ja nyt olisi aika alkaa hakea sitä kesätyötäkin jo, oli se sitten julkisella sektorilla tai yksityisen palveluksessa. Tähtäimessä määräaikainen työsuhde, ja syksyllä uutta harjoittelua kukkakauppapuolella, jos tarvitsee :)

Tällainen hortonomin yksivuotissuunnitelma siis tällä kertaa, jospa tästä jotain hyötyä olisi tulevaisuuden suunnittelussa! Vaikka jos jotain olen oppinut, on että suunnitelmat eivät koskaan onnistu ihan niinkuin pitäisi, eivätkä liian tarkat tulevaisuuden suunnitelmat ole hyvästä.

Ja tässä viikonlopun tai viimeistään maanantain aikana tänne pitäisi ilmestyä minun kyselylomakkeeni... Olkaahan aktiivisia please :D

2 kommenttia:

10:47 ip. , Anonymous Hallatar kirjoitti...

Hih!

Ihana Miss Tii on kuskannutkin minnuu kurssimatkoilla!

Mie en ole vielä ehtinyt paneutua omaan kurssitehtävääni.

Meniskö kadunvarteen tekemään gallupia lehtiön kanssa? =)
Sehän ois tavallaan tuttua hommaa (tyhjän)toimittaja-ajoilta. =P

Sun idea on hieno.
Jään odottelemaan kyselylomakettasi. =)

 
11:49 ip. , Blogger MissTii kirjoitti...

Eipä kestä kyyditsemisestä, kun asutaan samalla suunnalla =)

Ajattelin kyllä päästä helpolla tästä tehtävästä... :D mutta tietysti lomakkeen kanssa voisin tehdä kyselyä myös puhelimitse tai jossakin kadun varressa! Ja sitten voisin yhdistää tiedot.

Sain nyt tuon nettikaavakkeen tehtyä (miehen avulla :)), joten huomenna menee aikaa jo niiden vastauksien setvimiseen... Kysymyksiä ei ole kuin pari, mutta voin tämän toteuttaa myös laajempanakin jossain vaiheessa.

Taidan vaan yrittää tuon lisäksi keskittyä kertaamaan noita kurssin asioita ylipäänsä ja sitten pitäisi vähän kehitellä sitä liikeideaa ja liiketoimintasuunnitelmaa tarkemmin...

Kamalasti hommaa, mutta tuleepa edes joskus mietittyä läpi tämäkin asia :)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu