sunnuntaina, tammikuuta 14, 2007

Lumipyrystä huolimatta...

...kevätkärpänen on jo päässyt puraisemaan, kun se talvi ei sieltä ottanut tullakseen! No nyt sitten se lumisade on alkanut täälläkin, vielähän se hyvin ehtii! Toivottavasti valkoinen peite kestäisi edes jonkin aikaa tällä kertaa.

Olen tässä viime päivät tiiviisti seuraillut puutarhablogeja ja -keskustelupalstoja, blogilistani sisällön lisäksi siis mm. puutarha.nettiä sekä nicehousen puutarhapuolta. Minulle uusi paikka on klorofylli.com, josta quaint blogissaan mainitsi ja menin hetimiten tutustumaan :) Käykää tekin tutkimassa. Olisin tietty kiinnostunut myös muista puutarhaan liittyvistä foorumeista, joista elämää löytyy...

Olen saanut pidettyä ainoan pubescensini "Turbo Pube"n elossa, mutten tiedä, kauanko se jaksaa sinnitellä. Uudesta kasvusta ei ole mitään tietoa vieläkään, mutten enää viitsi uusiakaan kylvää, koska niiden aika oli jo marraskuun puolella. Kyllä minulla taitaa riittää pian muutakin kasvateltavaa tuossa lampun alla!


Piristeeksi tähän lumisateeseen voin ilmoittaa, että ensimmäinen ruukullinen "joulutulppaaneita" on alkanut viimein kukkia ja koristaa keittiönpöytää nyt jouluisen (toista kukintoaan avaavan) amarylliksen kanssa (ylemmässä kuvassa). Joulunpunaisista kukista huolimatta aion lähiaikoina päivittää hieman blogini ulkoasua keväisempään päin, mutta hillitysti. Pieni muutos, kuten otsikon taustakuvan vaihto värikkäämpään, tekisi terää tässä vaiheessa kevättä. Siinäkin on minulle aika vaatiova homma :P Ensiksi on sen sopivan kuvan löytäminen omista varastoista...

Olen myös saanut kerättyä pienen kokoelman kuvia parvekkeelta viime kesältä, jotka yritän jossakin vaiheessa liittää tuohon sivupalkkiin aikajärjestyksessä, josta niitä pystyisi sitten klikkaamaan isommiksi (jos onnistun :D) Kuvat on varustettu päivämäärillä. Tarkoitus olisi alkaa piakkoin kehitellä myös uutta kylvösuunnitelmaa, jossa tietenkin käytän viime vuoden tietojani hyväksi. Kylvöt tulevat alkamaan tänä keväänä parisen viikkoa myöhemmin, koska lasittamaton parveke on tuulinen ja kylmä. En pääse keskittymään tähän hommaan aivan yhtä antaumuksella, kuin viime keväänä kotona ollessani...

Lisäksi täytyy sanoa, vaikka onkin vasta tammikuu ja hyvin aikaista siis sanoa mitään, mutta minulla on luissani sellainen tunne, ettei seuraavasta kesästä tule (toivottavasti) yhtä paahteinen ja kuiva kuin edellisestä. Kunhan ei tulisi aivan kaatamalla vettä koko kesää... On vähän semmoinen olo, että kevätkin saattaa tulla hitaammin tällaisen talven jälkeen.

No toivottavasti ei ainakaan mitään takatalvea :o *en manaa, en manaa* Heittäkää tekin lukijat omia "arvioitanne" kevään etenemisestä? Viime keväänä minun luuloni osui nappiin, kun ennustin kuumaa ja hyvää kesää aivan ensimmäisissä postauksissani ;)

1 kommenttia:

10:49 ap. , Anonymous Jaana kirjoitti...

Minä veikkaan (ja toivon) sellaista tavallista kesää - normaali määrä sadetta ja hellettä. Sadekesään en oikein usko, koska tuota vettä on tullut nyt ihan riittävästi.
Kevät kyllä voi tulla vähän myöhässä minunkin mielestäni.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu