keskiviikkona, marraskuuta 01, 2006

Lumivaipan alle vaipuneena

Meillä on satanut lunta ja myrskynnyt koko päivän, miten teillä?
Parvekkeella näyttää nyt tältä:

Tunnelmavalot enää pilkistelevät runsaan lumipeitteen alta. (Pahus, yksi lamppu on jo taas ehtinyt palaa...)


Lumi on muodostanut outoja kumpuja kasvien väliin, mutta kaipa nuo lamput täytyy lumisateen lakattua kaivaa enemmän esiin vielä. Lunta on reilusti myös koko lattian leveydeltä, niin että sitä voisi lapioida. Kuvat on otettu tänä aamuna, lumisateen pitäisi täällä hellittää huomiseen mennessä.

---

Tänä vuonna halloween taidetaan viettää hieman lumisemmassa tunnelmassa kuin viime syksynä. Halloween on jostain syystä löytänyt viime vuosina nopeasti tiensä sydämeeni, ja harmittaa jos lumentulo pidättelee tänä vuonna sitä ulkosalla juhlimasta. Onhan aina ensi vuosi ja voihan sisätiloissakin saada tunnelman syttymään ...

Kaivoin seuraavan hämärän kuvan arkistoistani, kun nyt viimein pääsin niihin käsiksi, ja se on siis otettu vuosi sitten parvekkeeltamme:


Huii, pelottava kurpitsamörkö sopii vähän aikuisempaankin juhlakoristeluun. Ainakin jos on vähän lapsenmieltä ;)

Kurpitsojen kaiverrus on paitsi mukavaa ajanvietettä, haastavaa (kuten lopputuloksesta huomaa :D) ja sisustasta saa erittäin maittavaa piirakkaa ja taidokkaammat keksivät muitakin ruokalajeja. Itse tyydyin lisäksi paahtamaan siemenet uuninpellillä, hieman suolaa päälle ja pieni snack on valmis!

Ontto lyhty ei kyllä viileällä parvekkeellakaan montaa päivää säily sen jälkeen, kun sen sisällä on koko ilta poltettu kynttilää, vaan lätsähtää pehmeäksi nopeasti (varsinkin, jos yö- ja päivälämpötiloissa tuppaa olemaan suuria eroja ja kuori jäätyy ja sulaa monesti). Silti minusta tuollainen on paljon hienompi, kuin kaupasta saatavat valmiit paperiset tai keraamiset lyhdyt. Kierrätettävää materiaalia ja saat takuulla omanlaisesi ;) Kasvattaisin itse, jos olisi mahdollisuus ja kaupassa ne ovat aika turkasen hintavia olleet :/

Nyt vaan kaikki hankkimaan omia kurpitsoja!

4 kommenttia:

2:53 ip. , Anonymous Kanerva kirjoitti...

Pohdiskeltuani itse blogissani ääneen voiko parvekevalot jo laittaa minulle vinkattiin sinun blogia! Ihana käynti - tämä rohkaisee minutkin jo koristelemaan parvekkeemme talvikuntoon.

Ihanaa alkutalvea ja kivaa Halloweenia!

 
7:34 ip. , Anonymous larke kirjoitti...

Meillä ei oo lunta, eikä varmaan tulekaan. Vettä korkeintaan :> Hieno kurpitsa!

 
8:55 ip. , Anonymous Iines J kirjoitti...

Hei, kiva nähdä taas sun Parvekkeesi, luulin sun häipyneen kokonaan talviunille (ja sen toisen blogisi osoitetta en koskaan uskaltanut pyytää, eikö sulla semmoinenkin ollut?). Sun kurpitsasi on tosi hurjan näköinen, mutta muuten olet kehitellyt aivan ihania koristeita ja valoja parvekkeellesi!

 
7:48 ap. , Blogger Hallatar kirjoitti...

Upea!
Olet oikeassa, aito on parempi kuin vaikka posliini.
Ja omatekoinen on aina se kaikkein arvokkain.=)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu