tiistaina, marraskuuta 14, 2006

Kranssi ja muita ideoita

Sain illalla viimein aikaisiksi harjotella tällaista ulospäin hapsottavaa kranssia. Näin sellaisen Tiimarissa, mutta halusin itse kokeilla, vaikka näytti melko haastavalta... Tarkoitus olisi saada ulkokehästä suht tuuhea ja sisäkehästä ainakin vähän paksumpi ja tukevampi. Tässä siis alkuvaihe parin tunnin työstämisen jälkeen:Muoto on ihan hyvä, samoin hapsut ovat aika tasaisesti nyt, mutta niitä on tosiaan vähän vielä... Hapsuihin kiinnittelen varmaankin säihkyviä helmiä ja jotain hopeista kimalletta, saatan vähän suihkaista hopeasprayllä koko komistuksen yli. Kranssia voisi sitten käyttää joko pöydällä kynttilöiden tai jouluisen kukka-asetelman ympärillä tai seinällä koristeena sinällään tai pyöreään peiliin yhdistettynä... Seinälle se on kyllä vähän pieni.

Nyt tuntuu, että ideoita olisi pääni täynnä, mutta vaikka aikaa on koko päivä, niin se ei riitä. Parvekkeen suunnitelmakuvat, erilaiset kranssit. Sain tänään tilattua chilin siemeniä viimein. Niiden kasvatukseen tosin tarvitaan valaistusta, jota ei vielä ole järjestetty. Parvekkeelle olen miettinyt jo pari päivää joko vanhoista ikkunaruuduista koottua sermiä tai sitten kokoan sellaisen vanhoista rimoista ja käytän "lasina" kanaverkkoa tai muuta sellaista. Minulla on ylimääräistä kuivabetonia, josta voisin valaa jalustoja joulupuille, tai vaikka ruukkuja tai mitä tahansa... En saa kaikkia ideoita päähäni kerralla, että kirjoittaisin ne tähän ylös. Mutta ei hätää.

Otan vielä teekupillisen myöhäisillan ratoksi ja lueskelen kirjaston talvisia puutarhalehtiä hetken (ja saan taas miljoona uutta toteuttamiskelpoista ajatusta), kunnes väsymys valloittaa... Huomenna ehtii taas askarrella lisää.

3 kommenttia:

6:49 ip. , Blogger Laurier Rose kirjoitti...

Onpas kauniita! :) Näyttää ihan auringolta. ;)

Ajjuu, ne siemenet. Pitäisi muistaa hakea jalosyreenin siemenet puusta. :p

 
7:53 ip. , Anonymous Hallatar kirjoitti...

Kiva idea! =)
Onko nuo angervon oksia? =)

 
4:22 ip. , Anonymous risulintu kirjoitti...

Kyselit mustikanvarpukranssin teosta. Blogissani olevat mustikkakranssit ovat ulkohalkaisijaltaan noin 40 senttisiä eli tuoreena kuitenkin painavat senverran, että saattavat roikauttaa kranssin soikioksi. Siksi sisällä on yhdestä suht pitkästä pajunvitsasta pyöräytetty ympyrä. Toki itse sidonta vankistaa rakennetta ja sitten se, että antaa kranssin ensin kuivahtaa vaakatasossa ja nostaa sitten vasta roikkumaan.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu