sunnuntaina, marraskuuta 12, 2006

Edellisen viikon kertaus

Kummallista, miten paljon sitä saakaan toisinaan tehtyä, kun ei ole valmiiden, muiden määrittelemien aikataulujen orja. Kuulostaa pahalta olla työtön, mutta on tässä puolensa! Kuten seuraavasta saatatte huomata:

Alkuviikolla sain valmiiksi siis tuon parvekkeen alustavan vihersuunnitelman (edellinen posti). Kodinhoidon ohella olen ehtinyt käydä työhaastattelussa, lähettää kolme hakemusta, istuttaa punaisia lyhytvartisia tulppaaneita pieniin ruukkuihin (saa nähdä koska ne kukkivat, koska jouluksi eivät ainakaan ehtine. Tammikuuksi aikaisintaan), käynyt ostoksilla kaikkea tarpeellista metsästäen ja etsimässä sohvapöytää, sitten lopulta luovuttanut ja rakentanut sellaisen itse.

Edittiä: Pöytä on mitoiltaan noin 110cm pitkä, 40cm leveä ja 45cm korkea. Materiaalina käytin 40cm leveää ja 1,5cm paksua mäntylautaa, jonka sahasin käsisahalla sopiviin pätkiin. Levyjen pituus oli 2 metriä, joten laskin, että saan haluamani 45cm korkeuden jättämällä pöytälevyn siihen 110 senttiin. Ja ihan hyvähän siitä tuli, vaikka vähän levyt halusivatkin pullistella ja käyristyä... Vähän rautoja takapuolelle ja pähkinän sävyistä vahaa pintaan, avot :) Ainakin itsetehty, ja edullinen.. Alkoi vaan puistattaa sohvapöytien hinnat kaupoissa, eikä mikään ollut ihan sopiva kooltaan ja materiaaliltaan. Tähän ratkaisuun päädyttiin, avo joutui auttamaan levyjen poraamis- ja ruuvaamisvaiheessa, ja vaikka miehen mieli välillä muuttuikin (tyyliin "nyt kyllä lähdetään sinne Iskuun ostamaan se pöytä mitä kateltiin!") niin pistin vastaan ja runnoin pöydän valmiiksi, niin hienoksi kuin osasin. Lopulta kumpikin taitaa onneksi olla tyytyväisiä.

Aurinkolamppuni (Innosol Rondo) ja lepolasseni. Jotain omaa viimein! Sekä tietysti vähän huonosta kuvakulmasta uusi itsetehty pöytä! Hyvä kun vaha on edes ehtinyt kuivua... ;)

Vielä riittää projekteja, sillä joulu lähestyy jopa uhkaavasti! Pikkujouluaika lähenee ja samoin meidän yhteiset synttärit. Tupaantuliaisia ei olla ehditty pitää, joten jonkinlaiset voisi yrittää järjestää samaan syssyyn, ja niitä pitää ainakin vähän suunnitella ja ihmisiä kutsua... Pitäisi opetella ompelemaan, edes alkeellisesti. Aina olen vähän halunnut, muttei ole tullut mahdollisuutta tai ollut aikaa. Kolmeen isoon lattiatyynyyn pitäisi myös ommella päälliset, mutta äidin Singeri tykkää kyttyrää kun en osaa käyttää sitä, en saa sitä kuriin. Apua siis tarvitaan, onneksi äitini osaa =)

Kynttilälyhty, löytö Tarjoustalosta

Aloittelen paraikaa taas muutamaa kranssia. Keräsin eilen risuja lenkkimatkan varrelta ja jotain sain jo aikaankin. En mitään pyöreää vielä tosin! Parvekkeen oveen olisi mukava saada iso kranssi, jonka keskelle voisi ripustaa sitten jotain jouluaiheista jossain vaiheessa. Tiimarissa näin sellaisen pyöreän, josta lähti ulospäin risuja vinottain, en osaa selittää.. risuihin oli sitten laitettua kimalletta ja pieniä helmiä... semmoisen voisin itsekin yrittää saada aikaan. Myös risusydämet olis kivoja joulunajan koristeita! Pyörin ircissä kirjoittaen yhdellä kädellä askartelun välissä... Paha, paha tietokone työpöydän kulmassa... ;)

No tämän illan saan ainakin hyvin kulumaan risujen parissa. Huomenna sitten taas ompelukoneen ääreen yrittämään... Toivottavasti ei vain lopu voimat kesken kun touhuan kaikenlaista yhtä aikaa, oikeastaan nyt työ olisi este harrastuksille =)


Hyvää alkavaa viikkoa kaikille lukijoille!

2 kommenttia:

7:34 ip. , Anonymous frozenflower kirjoitti...

ooh, ihana lyhty!

 
10:42 ap. , Blogger MissTii kirjoitti...

:) Kunhan sais ikkunalaudan kiinni, sitä varten mä lyhdyt ostin...

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu