keskiviikkona, marraskuuta 29, 2006

Askarteluja joulun tunnelmissa

Olen saanut ajan kulumaan viime päivinä nopeasti. Joulukorttiaskartelujen lomassa (niistä en tietenkään voi julkaista kuvaa, tai yllätys menee pilalle tutuiltani) on syntynyt muutama kranssi, joista voisinkin laittaa kuvia heti tähän alkuun:

Ulko-oveamme koristavan koivunrisuista kierretyn ohuen sydänkranssin koristeeksi kiinnitin sisalkuidun päälle muutaman muratinlehden, kuivattuja appelsiininsiivuja sekä luonnonkuidusta solmimani pienen sievän rusetin. (Valitettavasti kuvat ovat vähän huonoja...)


Kranssi ulko-ovessamme. Tein samasta risukasasta myös toisen, pienemmän sydämen, jota en tosin vielä ole ehtinyt koristella.

---

Kransseja alkaa kertyä jo niin monta, että paikan keksiminen niille on hankalaa. En ole vielä kovin hyvä näiden askartelussa, joten lahjaksikaan ei kehtaa antaa harjoittelutöitä :)
Ehkä jo kohta alkaa sujua...
Tämän ripustin sitten parvekkeen ovien väliin tuomaan työhuoneeseen jouluista tunnelmaa. Punaiset sydämet ovat huopaa, naru sisalnarua, johon voisin vielä kiinnittää muutamia pieniä "lahjalaatikoita" lähempänä joulua. On kivaa, että kranssien koristeita pystyy aina muokkaamaan vähän kerrallaan! Alareunaan kiinnitin rautalangalla sisalkuitua ja sammalta, jäkäläisiä oksanpätkiä ja tekomarjoja.


---

Tämä risukranssi (katso myös edellinen postaus) ei vieläkään oikein ole sellainen, kuin haluaisin. Vaatii todellista taitoa saada kranssin ulkokehästä tuuhea, mutta toisaalta ehkä materiaalina käyttämäni angervo ei ole kaikkein parasta kovaotteiseen vääntelyyn. Ihan tyytyväinen pitää olla kuitenkin :) Luulen, että jätän tämän luonnolliseen väriinsä, ja mikäli mustikanvarpukranssini onnistuu, suihkuttelen sen hopeisella värillä ja lisään helmiä ja glitteriä pintaan tuomaan hohtavaa joulun tunnelmaa.

---

Kranssien teko on mahtavaa puuhaa, kunhan vain oppisin kaikki perusasiat ensin! Havu- ja varpukranssien teko tuntuu edelleen luonnistuvan minulta kuin vanhalta tekijältä, pitää ottaa sellaisista lisää kuvia vielä tännekin. Mutta esimerkiksi kranssipohjan työstäminen paksuhkoista pajunvitsoista on edelleen minulle aika hankalaa... Samoin materiaalin etsiminen tuottaa välillä vesiperän. Lumien sulaminenkin oli toisaalta tosi tylsää, mutta taloamme ympäröivän lähimetsän pohja on nyt aivan lumeton, mikä mahdollisti alkuviikosta vielä mattimyöhäisen sammalen- ja mustikanvarpujen keräämisreissuni!

Saisi kyllä vähitellen tulla lunta taas... Ei olisi koko ajan niin hämärää ja kosteaa...

---

Saimme viimein ripustettua uuden lampun, 120cm pitkän loistelampun sävyä Warm white, työhuoneen pöydän ylle aikaista taimikasvatusta ajatellen. Laitoin heti muutamaa Capsicum pubescens -chililajiketta (PI 585267 "Turbo Pube", PI 497676 sekä PI 585261 kutakin kaksi kappaletta) itämään kokeeksi, #puutarha.netin paremmin osaavien ihmisten neuvojen mukaisesti, jo nyt marraskuun aikana. Kokeilussa on lisäksi minulle aivan uudet kivivillakuutiot kasvien idättämisessä, kastelin ne kylvön jälkeen hyvin ja laitoin kelmun vielä koko purkin päälle. Yöksi taidan siirtää kasvualustan lämpöpatterin päälle, en tiedä auttaako se itämistä mutta eipä kai lämpö haittaakaan? Tuntuu, että olisi taas korkea aika saada jotain vihreää itämään ikkunalle. Jos idätys onnistuu, napsin heti kuvia :) Pelargoniat on nyt siirretty olohuoneeseen valoisammalle ikkunalle piristymään, jotta työhuoneessa olisi tilaa varsinaisesti tehdäkin jotain. Uusia kransseja kenties? Kimppu mustikanvarpuja on jo pari päivää odotellut vuoroaan koneen näytön vieressä. Sain tänään rakkaalta etukäteis-synttärilahjan, Strömsö-kirjan, jota olin kerran kai ääneen haaveillutkin =) Siitä, jos mistä, riittää ammennettavaa jokaiselle vuodenajalle! Kiitos kulta!

Kotikin on päivä päivältä paremmassa järjestyksessä, ei tietenkään kokonaan, mutta hiljaa hyvä tulee. Paljon riittää vielä tekemistä, ensimmäinen viikonloppuna itse rakentamamme hylly tuli heti täyteen kirjoja ja levyjä, joten toisen rakentaminen odottaa lähitulevaisuudessa. Ehkä alle puolet tuon kaksimetrisen korkeudesta riittäisi kuitenkin... cd-levyjen asettelu hyllyille on todella hankalaa, varsinkin, jos ne haluaisi johonkin tiettyyn järjestykseen, että löytäisikin jotain joskus.

Eipä silti, minulta puuttuu edelleen mahdollisuus kuunnella levyjäni kuulokkeilla, mikä puolestaan ei innosta järjestelemään levyjäkään sen kummemmin. Minun pitäisi näet vetää varmaan kaksi peräkkäistä jatkojohtoa saadakseni kuuluvuutta vahvistimelta sohvalle tai nojatuolille kuulokkeiden kanssa. Olen hassu, haluaisin kuunnella musiikkia välillä niin, etten tee muuta, keskittyen siihen, kuulokkeet päässä, jolloin pystyn sulkemaan muut häiriötekijät ulkopuolelle ja rauhoitun. Harmittaa, kun en ole oikein pystynyt koulusta takaisin Lahteen muuton jälkeen kertaakaan kunnolla kuuntelemaan levyjäni, ne vaan pölyttyvät laatikoissa enkä edes hanki uusia. Tämä taas on johtanut siihen, että olen kyllästynyt musiikkiin ylipäänsä aika pitkälti... Ennen se oli yksi päävirtalähteistäni :)

Minulla on kokemusta huonoista ja epämukavista langattomista kuulokkeista, sellaiset olisi hyvät kyllä (jos ne siis toimisivat kunnolla... LAHJAIDEA! Synttärini ovat perjantaina btw ;)) Toinen vaihtoehto minulle on ennenkin toiminut lattialla kuuntelu, jota pystyn toteuttamaan lähinnä silloin, kun olen yksin kotona, etten ole miehen tiellä. Tietysti osan levyistä olen siirtänyt jo tietokoneellekin, mutta se on jotenkin teknistä ja hankalaa, musiikista menee maku tietokoneella :( eikä tässä istuskellessa oikeastaan koskaan tee mieli kuunnella musiikkia. Kaiuttimetkin puuttuu, eikä työtuoli kutsu fiilistelemään parhaiden levyjen parissa kuulokkeet päässä. Tällä hetkellä se on kuitenkin aika lailla ainut vaihtoehto :/

Mikä ongelma! :D

Minusta tuntuu, että tämä postaus alkaa venyä aivan liikaa, joten jatkan toisella kerralla. Silloin varmaan ollaankin jo joulukuun puolella! Askartelu- leivonta- ja lahjanhankintakiireet vain yltyvät... Koittakaa muistaa ottaa rennosti kuitenkin ;)

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu