maanantaina, lokakuuta 30, 2006

Talvi tulee, olen kerrankin valmis!

Taidan olla vähän myöhässä talvipostauksineni, mutta nyt sen voi sanoa virallisesti saapuneen. Tänäänkin on tupruttanut lunta koko aamun vaakatasossa. Vaikka lämpötila pysyttelee lähes viiden plusasteen tuntumassa, on maahan silti ehtinyt kertyä kunnollinen, peittävä kerros lunta. Aamupäivällä näin tälle talvelle ensimmäiset lapset pulkkailemassa tuossa pihalla (kuten aiemmasta linkistä näkyy). Samassa rinteessä, missä itsekin tuli joka talvi laskettua mäkeä porukalla.

Täytyy sanoa, etten kyllä saanut laitettua ns. "jouluvaloja" parvekkeelle yhtään liian aikaisin. Ensin virittelin alkuviikosta viime viikolla työhuoneen ikkunan edessä sijaitseviin kahteen laatikkoon tavalliset kirkkaat tuikut koivunoksien ympärille. Torstaina sain kytkettyä myös makuuhuoneen päädyn laatikkoon pienet kukkavalot ja otettua kuvia. Nyt satanut lumi ihanasti ikäänkuin kruunaa parvekelaatikoihin laittelemani asetelmat. Lumisia kuvia en ole vielä ehtinyt asetelmista ottaa, päiväsaikaan kun ei ole samanlaista tunnelmaa, kuin hämärän saapuessa. Varmaan talven aikana ehdin ottaa kuvia aivan tarpeeksi kuitenkin :)

Työhuoneen pääty, parvekkeen ovi oikealla. Kahdessa vihreässä parvekelaatikossa kellokanervaa (Erica) sekä koivunoksia, joihin valot on kieritetty. Hyllyn päällä on kimppu mustikanvarpuja. Lattialla kesäkukkaruukut talvehtimassa.

Työhuoneen päädyn laatikoiden valaistusta 26.20.-06. Tunnelma on vielä syksyinen, ennen lumen tuloa.

---


Makuuhuoneen päätyyn sijoitin yhden pitemmän, valkoisen laatikon, jossa on kahden tikun päähän pujotetun sammalpallon lisäksi kaksi hopealankaa sekä paljon sammalta sekä syksyisiä hedelmiä (kiulukoita, ruusukvitteniä).

Asetelma makuuhuoneen päässä ei ollut kummoinen ilman valoja, mutta näiden viime talvena hankittujen kukkalamppujen kanssa se on ihan tunnelmallinen yhdistelmä.

---

Vielä on varaa laittaa lisääkin valoja, kunhan noihin ensin tottuu ja ennen joulua voi tietysti vähän viedä valojen määrää ylikin :P Valot eivät juurikaan edes näy ulos, koska suurin osa lampuista jää kaiteen sisäpuolelle. Aloitin kirkkailla valoilla, koska ne ovat minusta tunnelmallisemmat. Jos joka ikkunassa on eriväriset kirkuvat valot, se vasta ottaa hermoon talven pimeillä kulkiessa... Sitäkin kyllä näkee ikävä kyllä :P Mutta makunsa kullakin! En nimittäin muistanut yksiä värillisiä valoja ollenkaan ja sitten on myös yksi vanhempi monivärinen (vilkkuva :S) valokaapeli olemassa. Lisäksi ostin Halloweeniksi viisi pientä, lasista tuikkulyhtyä Tiimarista, kolme sinistä ja kaksi punaista (kuvassa). Ne piti viritellä rautalangalla kieputtamalla tuohon metalliseen kaiteeseen roikkumaan, mutta on ollut tuulista ja myrskyisää. Saa nyt nähdä tuleeko niitä laitettua... Viime vuonna kun oli vielä ihan lumetonta halloweenin aikaan ja mielestäni ihan lämmintäkin oli, ainakin lasitetulla parvekkeella. Mutta eivät värilliset lyhdyt hukkaan mene, onhan niille ainakin kesäaikaan käyttöä...

Askartelutavaraa, jota varten minulla on nyt yksi kokonainen kaappi! Laatikossa erivärisiä sisalkuituja, muovihelmillä koristeltua rautalankaa sekä tuikkulyhtyjä. Versovat pelargonit on pelastettu kaupungintalonpuistosta kesäkukkien poiston ja sipulien istutuksen aikaan.

---

Parvekekalusteet on rahjattu ullakolle lumen tieltä. Nyt viimeistään olen sitä mieltä, että on ehkä hankittava uudet kalusteet, sillä tuo pöytä on aivan liian iso. Sen halkaisija on n. 2/3 parvekkeen leveydestä ja siten se tuntuu tukkivan koko pitkulaisen tilan. Tykkään kyllä kalusteiden tyylistä ja tummasta väristä, mutta haluaisin tehdä parvekkeella muutakin, kuin istua neljän hengen pöydän ääressä, varsinkin kun yleensä pöytää käyttää kerrallaan kaksi tai kolme... Tuoleja tuntuu olevan aina liikaa, neljästä vain kaksi tai korkeintaan kolme on ollut käytössä ja 1-2 aina taitettuna kokoon jossakin seinän vieressä. Ei, kyllä pieni on kaunista tässäkin :) Jos "vanhat" kalusteet löytävät uuden omistajan keväällä, taidan hankkia tilalle ehkä pyöreän, noin puolet nykyisen halkaisijasta olevan pöydän tai sitten puoliympyrän mallisen pöydän seinää vasten. Myös neliskulmainen, pieni, ehkä pastellisävyinen pöytä olisi sopiva, mutta nämä ajatukset jätän suosiolla kevääseen. Pitää katsoa, minkälaiset kalusteuutuudet valtaavat markkinat ensi kesänä.

Nyt alkaa tuntua, että on jo hyvä syy polttaa kynttilöitäkin... Parvekevalaistuksen lisäksi olen kerrankin ehtinyt melko hyvissä ajoin muuttamaan blogini ulkoasua hieman vuodenaikaan paremmin sopivaksi. Lopuksi toivotan kaikille lukijoille oikein mukavaa ja lumenpöllyävää alkutalvea ja jännittävää pyhäinpäiväniltaa lauantaiksi! Muistakaa pelotella toisianne oiiikeiiin kunnolla ;)

6 kommenttia:

1:27 ip. , Anonymous risulintu kirjoitti...

Tulin heti vastavierailulle kurkistamaan mitä parvekkeeltasi löytyy. Tunnelmaa ja kivoja sisustusjuttuja ainakin löytyy. Ja on niiiin lohdullista nähdä muillakin jo noita tunnelmavaloja, ei siis jouluvaloja ;) Tunnustaudun jonkinasteiseksi valohulluksi, mutta ei se onneksi täällä syrjäkylällä häiritse. Kirkkaita valoja minäkin yleensä käytän, eikä ne värilliset oikein tahdo edes erottua pihallakaan kovin kaukaa.

Tsemppiä parvekkeen jatkokoristeluun vaikkapa risumatolla, linnulla tai pajupalloilla :) Ja mukavaa virallista halloween päivää!

 
7:27 ip. , Blogger Laurier Rose kirjoitti...

Ihanan tunnelmallisia kuvia! :)))

Onnea uuteen kotiin (jos en jo muistanut aiemmin toivottaa)!!!!

 
10:25 ip. , Blogger MissTii kirjoitti...

Kiitos kiitos kommenteista!

Risulintu, paljon riittää askarreltavaa ja ideoita on kiva etsiä muista puutarhurointiin ja askarteluun keskittyneistä blogeista. Vanhoissa puutarhalehdissä on myös syys- ja talvinumeroissa kivoja vinkkejä :)

Loppuviikosta, jos sää tästä vähän selkenisi, voisin tutkailla paremmin lähimetsiä askartelumateriaalin toivossa.

Laurier rose, kiitos kehuista :) Muistan aina lukea myös sun kuulumisiasi vaikka kommentoin aika harvoin :)

 
7:14 ap. , Blogger Hallatar kirjoitti...

Hienoa!
Teillä on muutto takana ja kaikki onnellisesti paikoillaan! =)
Ihana tunne.

Ja söpöjä kukka-valolaatikoita oletkin jo laittanut talven lumisia iltoja somistamaan =)
Ihania!

 
4:25 ip. , Anonymous Jaana kirjoitti...

Ihania tunnelma kuvia!

Minä kans olen vakaasti sitä mieltä, että ne ovat tunnelmavaloja - ei joulusellaisia.
Täytyy vissiin viikonloppuna viritellä valoja itsekin. Tänne vaan satoi aika paljon lunta, että saas nähdä löydänkö vielä puolukanvarpu/mustikanvarpu paikkaa.

 
11:34 ip. , Blogger MissTii kirjoitti...

Kiitos Hallatar kehuista! Alkaa vähitellen olla kotoisa olo, vaikka vielä uusia kalusteita on hankintalistalla :o Sohvan pitäisi viimein tulla lähipäivinä...

Joo Jaana! Nyt kaikille kelpaa syksyn pimeyden jälkeen pienet valot siellä täällä :) Paljon mukavempaa liikkua iltasella ulkona, kun pihoilla ja parvekkeilla, miksei kohta ikkunoissakin, alkaa olla tuikkuja jos jonkin mallisia.

Kyllä meitä valoista tykkääviä taitaa olla enemmän kuin niitä, jotka eivät jaksaisi noita katsella - onneksi :)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu