lauantaina, lokakuuta 14, 2006

Pölyn laskeuduttua

Nyt on pari viikkoa kulunut muutosta, eikä vieläkään kaikkia tavaroita ole saatu ihan paikalleen. Itse muutto meni suhteellisen hyvin, vaikkakin pääsimme siirtämään omia tavaroitamme sisään vasta muutamaa tuntia sovittua myöhemmin. Oikeana päivänä kuitenkin ;) Kiitokset sutjakkaasta muutosta kuuluvat ansiokkaille muuttomiehille, jos heistä joku tätä lukee...

Uuden työhuoneen pöydällä kypsyttelevät jo toista satoaan nyt lehtiä ötökkäinvaasion vuoksi tiputtelevat cayennet (Capsicum frutescens, Paprika de Cayenne).

---

Parvekekin otti ja muutti ja on saanut uutta syysilmettä kellokanervien (Calluna ks. edit!) muodossa. Niitä on kahdessa laatikossa ja kolmanteen olen ajatellut jotakin muuta, vihreää johon valoja, kunhan saan hankittua lisää koukkuja laatikoille. Pimeä tulee nopeasti, eikä parvekkeelle ole saatu vielä mitään sähkövaloa. Toivottavasti sähköputkimieheni osaa asentaa jonkin johdon kulkemaan joko ikkunan- tai parvekkeenovenraosta, jotta saamme jonkunlaisen tunnelmavalon uloskin.

Valkeaa ja perinteisen punaista kellokanervaa parvekelaatikossa. Koivunoksiin olen ajatellut sähkötuikkuja, mutta itse sähkö parvekkeella tuottaa pienen tenkkapoon, koska maadoitettua pistoketta ei siellä ole.

---

Vanhalle parvekkeelle jäivät korkeat ja tuuheat kelloköynnökset (Cobaea scandens). Köynnöskasvi oli erittäin helppo, ainoastaan alussa hätkähdytti hieman pitkä idätysaika, mutta lopputulos ylitti sitten odotukset. Vaikka parvekkeella kasvattamani yksilöt eivät tuottaneet ainuttakaan kukkaa, olen nähnyt sen upean kukinnan läheltä veljeni pation seinällä. Valitettavasti köynnöksistä kännykkäni kameralla otetut kuvat eivät ole tarpeeksi tarkkoja nettiin laitettavaksi. Köynnös peitti hienosti vihreydellään muoviputken vanhalla parvekkeellamme edellisenä talvena paleltuneen jalokärhön (Clematis) sijasta ja tarjosi avoimelle alas asti lasitetulle parvekkeelle kaivattua näkösuojaa yhden kulman peittäen. Kelloköynnös on siis yksi niistä kasveista, jotka ovat myös ensi keväänä must.


Pari kesken muuton (30.9. -06) napsittua kuvaa vanhalta parvekkeelta. Tilan tyhjennyttyä pesin ja öljysin auringossa vaalenneen puulattian ennen avainten luovutusta.
Kelloköynnökset jäivät muutossa paikoilleen kahdesta syystä: 1. säleikköjen irrottaminen taustoistaan kasveineen olisi ollut miltei mahdotonta ja 2. asunnon ostaja nimenomaan pyysi säilyttämään jotakin vihreätä (nuo tuuheat köynnökset :)) ) parvekkeella, ettei se jää aivan autioksi.

---


Lisää kuvia ja tunnelmaa parvekkeeltani, kunhan tutkailemme erilaisia sähkövalomahdollisuuksia ja löydän jostakin lisää noita parvekelaatikon kannatusrautoja. Kahta laatikkoa varten sain raudat äidiltäni, mutta uusi parveke onkin tosi pitkä...

Tutuille voin lisäksi paljastaa silloin tällöin päivittyvän yksityisblogini salasanan, kannattaa kysyä rohkeasti kommenteissa tai muuta viestintä käyttäen! Toisaalta kannattaa myös varautua melkoiseen vuodatukseen, sillä blogi onkin sitten tosi yksityinen ja teksti sen mukaista... :D Lupaan järjestää joitain kuvia asunnosta vuodatukseen heti, kun suurimmat tavarat on saatu paikalleen...

Edittiä pari päivää myöhemmin: pakko korjata vielä (kun kukaan muu ei sitä ole tehnyt), että kellokanerva on Erica ja tavis kanervat Callunoita! Aina ne menee sekaisin...

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu