perjantaina, elokuuta 18, 2006

Lepaassa jälleen

Jahans, kuvat eivät näy... palaan asiaan myöhemmin jälleen. Sitä odotellessa voit käydä tekstiä lukiessasi klikkailemassa näitä samoja kuvia irc-galleriasta: http://irc-galleria.net/view.php?nick=MissTiiSyksyhän
tässä alkaa jo saapua. Siispä te hartaimmat blogini lukijat, jotka olette vielä jäljellä tai muuten vaan eksyneet tänne, ansaitsette päivityksen silloin tällöin. Ja Hallatar; sinä ansaitsisit jo vastaukset noihin heittämiisi kirja- sekä kirjainhaasteisiisi! Ne saat. Olen vain ollut niin kovin busynä viime aikoina, oikeasti, kämppä on saatu kaupaksi, papereita ei ole vielä virallisesti kirjoitettu. Se uusi, ihana kolmio Mukkulassa odottaa vain tyhjenemistä ja meidän muuttoa sinne =) Syyskuun lopussa alkaa tapahtua, lokakuun 8. päivään mennessä tämä yksiö tyhjenee meidän tavaroistamme viimeistään. Eikä tällaisista asioista kannata huudella, ennenkuin kaikki on varmaa, muuten hommat menee aina pieleen, eikös juu? Kaikki oikeastaan varmistui lopullisesti vasta tänään uuden kämpän suhteen, kun lupauduimme harkinnan ja hienoisen tinkaamisen jälkeen maksamaan sopuhinnan. Siinä asunnossa on aivan ihana, iso parveke, jonne mahtuu kesällä jopa vaatteiden kuivatustelinekin! Me so happy.

Työviikot
ovat olleet suhteellisen leppoisia. Vasta kaatosateen yllättäessä muistaa, miten ihanaa olikaan tehdä töitä ennenkuin alkoi sataa (vaikkei juuri mikään kasvanut ja nurmikot ovat karrella). Kyllä paahde aina ukkosen voittaa, mutta tulkoot nyt vettä ihan kunnolla... Olihan se ensimmäinen kunnon sade, olikos se tiistaina vai kulloin, todella helpottava, ilma puhdistui kertaheitolla pölystä ja karheasta autosaasteesta. Tämänpäiväinen ukkoskuuro riipi viimeisiä keltaisia lehtia pihakoivuistamme, jotka ovat ottaneet ympäristön puustoa pahemmin itseensä kuivuudesta, liekö pihassamme säästelty rakennusvaiheessa kasvualustoja tehdessä? Olisi myös kiva nähdä, miten voivat alkukesästä istuttamamme pihat. Toivottavasti jotain on elossa ja asiakkaat ovat jaksaneet kastella, niinkuin neuvoimme.

Torstaina, eli eilen, kävimme työporukalla päiväretkellä Lepaan puutarhamessuilla, mistä ylinnä oleva kuva on napattu. Uutta ei juurikaan ollut viime kesään verrattuna, koska en noista ruohonleikkureista enkä isommista koneista kovin välitä. Tuntuu, että nuo messut ovat lähinnä tarkoitettu esittelemään koneita niille, jotka ovat siinä asemassa jossakin yhteisössä, että harkitsevat sellaisen hankintaa. Tai tarvitsevat uuden klipon kotipihaansa. Messuja ei siis ole sisältönsä puolesta suunnattu minulle, mutta kiertelimme lähinnä tyttöporukalla kojuja (samat kuin ennenkin), kahviloita, viherkasvimyyntiä Hortus-huoneessa, kirjamyyntiä oppilaskunnan kioskilla "Kivitalossa" sekä tietenkin katselimme erilaisia jättikokoisia, hieman ehkä kuivuudesta kärsineitä kesäkukkaistutuksia, joista näpsin runsaasti kuvia.

Sekalaisia kesäkukkaistutuksia Lepaan toimistorakennuksen seinustalla

Kelloköynnös (Cobaea scandens) kukki jo Lepaalla! Miksei minulla? Mihin ihmeen maailmanaikaan keväällä nämä on kylvetty? Kasvihuoneen valojen alla varmaankin...


Sain porukan myös taivuteltua ukkoskuuroisessa kaatosateessa Lepaanvirran rantaan ihastelemaan kivikkokasvien näytealuetta, jota olikin suureksi yllätyksekseni siistitty huomattavasti aiempiin kesiin verrattuna. Liekö ollut jonkin ryhmän kurssityönä tai yksilön opinnäyteaiheena? Oli rakennettu uusi vesiaihekin, soliseva puro, joka lopulta päätyi alas vanhaan koristealtaaseen, jossa on pieni pumppu kierrättämässä vettä. Kuvat saavat puhua puolestaan...

Siistittyä kivikkokasvialuetta Lepaan virran rannalla 17.8. 06


Vesiaihe ylhäältä, huomaa kuvan vasemmassa alakulmassa pieni kivisilta


Vesiaihe päättyi alas puutarhalampeen

---

Raportin lopuksi yleiskuva Lepaan mamselli-tuulimyllystä ja kappelin edustan nurminkentästä, jota rajaavat mm. ruusutarha sekä pienhavukasvien koeistutusalue sekä tyrnipensasaidanne.

---

Kävin tänään perjantaina katsomassa, miten opinnäytetyökohteeni istutustyöt edistyivät Karistossa, kohteessa oli melkoista tohinaa ollut muutaman viikon ajan, koska suuri osa saapuneesta ykkösvaiheen kasvillisuudesta oli jo saatu istutettua. Täytyy ehdottomasti käydä napsimassa kuvia tuoltakin, jotta saan sitten kunnon raportin työn edistymisestä johonkin CV:heni tai vastaavaan. KAtsotaan nyt, millainen kohde on valmistuttua ja miten se käytännössä alkaa toimia. Istuttaminen vaikutti melko hankalalta, koska kostekon uomat olivat kesän jäljiltä hyvin kuivat ja savimaa siten kovaa, joten luulen paikkausistutusten tulevan kyseeseen ensi kesän aikana yhtä aikaa kakkosvaiheen istutusten toteutuksen kanssa.

---

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä, toinen myöhästyneistä meemeilyistä: kirjainmeemi, josta kiitos Hallattarelle! Minua ei ole taidettu aiemmin tämmöisiin pyytää... Olen kai ollut niin poissaoleva loppukesästä. Ehkä taas kylmien ilmojen tullen tämä tyttö innostuu. Tuntuu vähän saamattomalta, kun en millään lailla edes ole ilmoittanut blogitauosta... Pitää miettiä paremmalla ajalla noita kirjoja, olen lukenut niin vähän (muuta kuin puutarhakirjoja). Kirja joka saa minut huikentelevaiseksi? Apua... :D Tiedän kirjan, joka saa kenet tahansa kiireisen opiskelijan ennen lähestyvää kasvitieteen tenttiä nyyhkytyksiin: A. Pankakosken Kasvitieteen perusteet! Korjatkaa jos olen väärässä :D

Mutta niin, kirjainmeemin kirjain olikin siis T:

Tee: mainio, monipuolinen, terveellinenkin kuuma juoma, jota varsinkin syksyisin ja talvisin tulee juotua ihan liikaakin!
Terveys: asia, jota ei osaa arvostaa, ennenkuin se alkaa hienoisesti rapistua, tai lähimmäisille käy jotakin. Viherrakennushommat alkaa mulla näkyä nivelissä, istumatyö taas tuppaa lihottamaan meikäläistä, ja olen vasta nuori...
Työ: voi tuntua välttämättömältä pahalta joinain päivinä, joskus taas ei millään edes haluaisi jäädä kotiin loikomaan. Kakspiippuinen juttu. Ehkä joskus pääsen tekemään sitä, mitä parhaiten osaan, tuskin kuitenkaan omien aikataulujeni mukaan ikinä =) Mieluiten mahdollisimman pitkän ajan vuodesta olisin oman alan työssä, mikä on osoittautunut tosi vaikeaksi. Eli...
Työkkäri: sinne taas käy matkani pian, parin viikon päästä nähdään miten tyttelin käy virkailijoiden kourissa.
Tietokone:
työväline, jolla saan aikaan nopeiten ja jälki on parempaa kuin käsin tehden. Myös harrastusväline ja yhteydenpidossa tärkeä :)
Turkoosi: on ollut pitkän aikaa oranssin ja limenvihreän kanssa hallitseva vaatteideni väri. Nyt alkaa syrjäytyä vaaleiden edeltä taas.
Temperamentti: minulla sitä on (liikaakin usein). Olen lyhytvihainen, mutta aika helposti suutahdan, yleensä aiheesta ;)
Tarpeeton tavarapaljous: en osaa luopua turhista papereista, kuiteista. Vaatteista, yms. roinasta. Apua.
Tapetointi: ei koskaan enää, ainakaan hirmukiireellä ja huonolle pohjalle, ohuella tapetilla joka ei anna anteeksi ryppyjä... nimim. yksi kokemus riitti!
Timjami: lempparimauste niin lihan kuin kasvistenkin sekaan. Hmm... yksi olis vielä mutta oikeastaan tää alkaa aalla, joten laitetaan:
(atk)Tukihenkilö: oma kulta, joka aina kuuntelee kaikki murheet ja nalkutukset ja antaa sopivassa määrin takaisin. Ja auttaa Tietokoneen (ks. kohta 5.) ongelmissa.

Tietokone alkoikin humisemaan uhkaavasti, joten annan sen viilentyä hetken :)

2 kommenttia:

9:50 ap. , Anonymous Cornelius kirjoitti...

ja joskus aiheetta suutahdat :)

 
9:26 ip. , Blogger Hallatar kirjoitti...

Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Mitä cornelius? Ei kai kukkaan aiheetta...;D

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu