sunnuntaina, heinäkuuta 02, 2006

Hempeän punertavaa heinäkuuta

Minulla ei ole vähään aikaan ollut kirjoitettavaa, toisaalta blogitauko on ehkä tehnyt hyvää kesäloman ohessa. Juhannuksen jälkeinen aika onkin kulunut oikein rattoisasti, enkä koneella ole juurikaan jaksanut istuskella. Harrin loma sattui olemaan osittain samaan aikaan, joten ehdimme kotona löhöilyn lisäksi käydä esimerkiksi kartanovierailulla Urajärvellä, josta kuvia irc-galleriassa. Samalla matkalla kävimme kääntymässä Rainion puutarhalla, joka vastoin odotuksiani oli aivan autiona, muutamia harvalukuisia kesäkukkapöytiä lukuunottamatta. Emme nähneet edes yhtään myyjää, vaikka odotimme hetkisen. Kiertelimme sitten itseksemme avoimia kasvihuoneita löytämättä mitään kuvattavaa, jotta olisin saanut tänne jotakin todistusaineistoa =) Tosin, jos joku myyjä olisi ollut paikalla, olisin voinut ostaa pari vaaleanpunaista, kerrottukukkaista torpankukkaa, yhden Äidilleni (joka saa tavallisen sinikukkaisen kasvamaan ihan uskomattoman hienoksi) ja yhden kokeeksi itselleni muiden vaaleanpunakukkaisten kasvien joukkoon parvekkeelle (oma sinikukkaiseni ei ole tehnyt tänä vuonna silmun silmua. Lienee kuollut koko purkki).

Parvekkeella on paljon kukkivia kasveja juuri nyt. Kasvivalintani tuntuvat kulkevan hyvin käsi kädessä tavanomaisten kerrostalopihan kasvien kanssa, sillä pihamme kaikki pensaat, kuten syreenit ja erilaiset keskikorkeat angervot, tuntuvat olevan melko aikaisia kukkijoita. Parvekkeella taas kukintaansa aloittelevat vasta nyt pelakuut, kaunopunahattu, krassit, lobeliat ja yrtit. Lajimäärä tuntuu pienehköltä, mutta enempää tuonne nyt ei valitettavasti kalusteiden lisäksi tunnu mahtuvan, vaikka pinta-alaa onkin runsaat 9 neliötä.

Pelargonin ensimmäinen nuppu enteilee vaaleanpunaista loppukesää 2006. Hieman auenneet nuput antavat vaikutelman lähes valkeista kukista, mutta tuskin kukan väri voi vaihdella kesästä toiseen niin paljon.


Toivottavasti kaunopunahatun kukan väri punertuu vielä hiukan tästä. Avautuessaan terälehdet olivat aivan valkean kelmeät.


Krassi 'Milkmaid' sopii hyvin tummanpuhuvan onnenapilan ja sitruunamelissan joukkoon.

Tomaatit vievät oman tilansa, samoin runsasta satoa parhaillaan pykäävät chilit. Kaupan paprika ei tunnu pääsevän ollenkaan kukinnassa vauhtiin, pitäisikö sitä varten hankkia jotakin kukintaa kiihottavaa ainetta? Pitää seuraavalla kauppareissulla katsella Nekon kasviravinteen perään. Se voisi auttaa lisäämään muidenkin kasvieni kukintaa, nuppuja on vähän niukasti, mikä varmaan johtuu liiallisesta typpilannoituksesta, jota kasvit saavat käyttämästäni kanankakasta.

Huomenna alkavat työt uudessa paikassa, jonka tunnen melko hyvin viime kesän perusteella ja tiedän viihtyväni. Loman jälkeen on taas melko eksoottista yrittää saada unta valoisassa, saada unirytmi kääntymään muutamalla tunnilla taaksepäin... Vaikeuksien kautta voittoon. Lähetin viime viikolla lainakyselyn pankille siitä huolimatta, etten (nähtävästi) saa pidettyä työpaikkaa paria kuukautta pidempään. Jotain tässä on tehtävä vähitellen, että päästään muuttamaan jossain vaiheessa. On vielä epävarmaa miten tämänhetkisen asuntomme käy, myydäänkö se pois vai meneekö vuokralle, pitää pohtia erilaisia vaihtoehtoja. Pientä remonttia tähän täytyisi ehtiä vielä syyskesän aikana tekemään, paljon riittää pohdittavaa ja päätettävää.

---

Postaan tähän myös ennen juhannusta kirjoittamani tekstin, jota en ole ehtinyt "oikolukea" aiemmin. Nähtävästi useimpien juhannukset ovat menneet ihan mukavasti, vaikken ole ehtinyt toivotella hyvää keskikesänjuhlaa kaikille! Minulle kesän odotetuimmat tapahtumat ovat vasta edessäpäin. Uuden, oman kodin katselu syyskesän aikana... Keskiaikamarkkinat Hollolassa... Pellavarock Lammilla... =)

7 kommenttia:

11:40 ip. , Blogger MissTii kirjoitti...

Eli siis tuo mainitsemani "aiempi postaus" ei näy tässä, mutta klikkaamalla reunapalkista se löytyy...

 
8:09 ip. , Anonymous Puutarhan rouva kirjoitti...

Meidän pihallemme ei tänä vuonna vielä oikein hyötykasvit ehtineet, mutta ensi kesäksi voisi hyvinkin laittaa ainakin tomaatteja ja chiliä ja miksipä ei vaikka amppelimansikkaakin. Mielenkiinnolla seuraan hyötykasviprojektiasi. :)

 
11:42 ip. , Blogger Hallatar kirjoitti...

No voih...
Mää olen muuttamassa sinne teillepäin niin sää muutatkin pois... Nyyh!

 
4:53 ip. , Blogger MissTii kirjoitti...

Voi Hallatar! Tännekö päin olette muuttamassa? Pianko jo? Kyllä meidänkin muuttosuunnitelmat edistyy, mutta vain vähän kerrassaan. Tänään pankissa käydessäni tulin siihen lopputulokseen, että tämän vuoden puolella päästään isompaan kämppään viimein =)

Ei passaa liikaa kiirehtiä tai jotain menee pieleen.

 
4:57 ip. , Blogger MissTii kirjoitti...

Puutarhan rouva heips =) Olen myös seurannut mielenkiinnolla teidän pihan muotoutumista ja ihastellut kukkakuvia... Vaikka aika harvaan kommentoinkin.

Oispa mullakin tilaa kaikille ihanille kukille, no mutta ens kesänä taas sitten (uudelle parvekkeelle) uudet kukat! =)

 
3:37 ip. , Blogger Laurier Rose kirjoitti...

Hiljaista vissiin monella muullakin, kuten allekirjoittaneella esimerkiksi.

Peukutusta työtilanteelle ja asuntoasioille! Toivottavasti selkiintyy sukkelaan tilanne. :)

Ja *huokaus* miten kaunis parveke teillä on!

 
4:08 ip. , Blogger Hallatar kirjoitti...

Ihan hiukan pohjoisemmaksi tullaan muuttokuorman kanssa perjantaina. Hui... Ylihuomenna! =)
Olen tässä koneella "lepäämässä" pakkaamisen välillä...=)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu