sunnuntaina, kesäkuuta 18, 2006

Ei vitsi miten nopeesti aika menee...

... kun ens viikonloppuna on jo Juhannus! Iik, etten sanoisi. Kai sekin hurahtaa ohitse tosi nopeasti isolla porukalla juhlien :> Olen tässä kovasti miettinyt työsuhteeni tarkkaa alkamispäivää, siitä riippuu, millainen irtisanonomisaika minulle tulisi jos huomenna ilmoittaisin lähdöstäni... Töissä on ollut mukavaa taas, mutta epäilen kauanko se kestää. Kaikki siellä tuntuu niin epävarmalta ja kurjalta, kun asioiden todellinen laita kerran on paljastunut :( Tosin en taatusti uskalla lähteä lopulta, vaikka kuinka hommat kyrsii. Minut kun on opetettu kestämään kaikenlaista aiemmissa työpaikoissa ollessani, ja periaatteeni on aika pitkälle ollut, että kunhan saan toimeentuloni mistä vaan duunista... Aika sama mistä. Esimerkiksi roskien kerääminen tien varsilta on kuulunut työnkuvaani, samoin yksipuoliset kitkuuhommat... Ruohonleikkuu päältäajettavalla koneella ja nurmen viimeistely työnnettävällä koneella oli sieltä parhaasta päästä helppoja hanttihommia, samoin Hollolan kunnalla työskennellessäni vuorimäntyjen (Pinus mugo) vuosikasvainten katkominen, jotta pensaat pysyisivät liikennealueilla suht matalina ja tiiviskasvuisina eivätkä kasvaisi näköesteeksi :D Todella järkevästi suunniteltuja istutuksia siis... ja paljon pihkaa vuodatettiin sinä keväänä ;)

Nyt olen kuitenkin valmistunut hortonomiksi, enkä haluaisi tehdä työkseni mitä tahansa hommaa, vaan ainakin osaksi koko ajan suunnittelutöitä, joihin haluan tulevaisuudessa keskittyä sitten lähes kokonaan. Puutarhakonsultointia voisin myös tehdä työkseni, kunhan tietoa kertyy. Kaikki aiemmat työpaikkani ovat kuitenkin olleet hyödyllisiä jossakin määrin, olen oppinut joka kesä uutta ja jokaisesta paikasta oppii myös hyvän liikeyrityksen piirteitä, jotka auttavat sitten seuraavan työpaikan hankinnassa ja valinnassa.

Mietin noita aiempia, kivoja ja ehkä vähän vähemmän kivoja työpaikkoja käydessäni läpi papereita, joita voisin lähettää tai viedä työhakemukseni mukana eräälle toiselle työnantajalle. Jos pääsisin tuohon paikkaan (jossa olin myös viime kesän ja syksyn), voisin samalla "perustaa" jonkinlaisen alkeellisen toiminimen itselleni ja duunailla suunnittelutöitä sen mukaan, miten niitä tarjotaan. Ottaen huomioon sen, ettei minulla ole vielä lainkaan nimeä alalla, johon olen valmistunut, voi alku olla todella hankalaa. Tosin kun otan tämän etukäteen huomioon, kaikki voi käydä helpommin, kuin kuvittelen... tai sitten juuri päinvastoin ja kaikki on VIELÄ kamalampaa ja olen loppusyksystä työtön ja rahaton ja kaikki menee tosi hankalaksi ja asumme yksiössä ikuisuuden. Ei passaa ajatellakaan sitä vaihtoehtoa, etten pärjäisi alalla ja joutuisin jatkokouluttamaan itseäni... Äääk!

Päätökset ovat kypsyneet hitaasti mutta varmasti, lopputulos on, ettei minulle taida tässä firmassa mitään tulevaisuutta olla ja lähden pois heti kun pääsen muualle... Ajatukset ovat kiertyneet tämän ympärille mutten silti osaa tehdä sitä lopullista päätöstä lähteä. Taloudellinen vastuu on kuitenkin raskaampi kuin aiempina kesinä, haaveet suurempia.

2 kommenttia:

12:23 ap. , Anonymous Marjukka kirjoitti...

Hirmu vaikeita noi työasiat, kaikkea ei pidä kestää mutta rahaakin tarvii.
Tsemppiä uuden duunin etsintään:)

 
2:10 ip. , Blogger Hallatar kirjoitti...

Hyvvee Juhannusta
"melkein naapurille" =))

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu