tiistaina, huhtikuuta 18, 2006

Kaikennäköistä

Tämä päivä on ollut oikein mukava siitä huolimatta, etteivät työni ole yhtään edistyneet. Syyhän ei ole minun, joten miksi potea syyllisyyttä. Heräsin aikaisin aamulla ja selailin hieman töitäni syödessäni aamiaista, ja hiusten kuivuttua pakkasin Harrin kesävanteet autoon ja jätin ne työmatkalla rengasliikkeeseen kirjallisten ohjeiden kera. Kuulemma huomenna ovat valmiit haettavaksi. Haalarimies, joka vanteet otti vastaan, pahoitteli sitä, että tällä viikolla kiirettä on todella riittämiin, kun taas edeltävällä viikolla ei töitä pahemmin ollut. Myönnän häpeillen, että myös minulla on useimmiten tapana jättää kaikki aivan viime tippaan, vaikka toimintaani ehdottomasti nopeuttaa olemassa oleva deadline. Toistuvasti yritän olla ja tehdä ajoissa, mutta ehkä myöhästyminen on perimässä?

Kävin pyörähtämässä toimistolla ja tevillä. Kumpikin käynti oli aika mitätön, hyödytön etten sanoisi. Oma hyödyttömyytenikin alkaa aina kalvaa sisältäpäin vaikka kuinka yrittäisi estää... Ehkä huominen on parempi, palkka juoksee ainakin ja olen toiminut sovittujen ehtojen mukaisesti, vaikka se pahalta tuntuukin. En jaksa mennä yksityiskohtiin...

"Töiden" jälkeen poikkesin Mukkulaan nappaamaan veljeni koiran hoitoon päiväksi isäntänsä ylitöiden ajaksi. Koira tuntee minut ja vaatii jatkuvasti lenkille seurassani ollessaan, eikä lisäksi ole tottunut pieneen kämppäämme kovin hyvin, koska he käyvät täällä melko harvoin... (Me käymme mieluummin kylässä Mukkulassa jostain syystä). Se pyörii ympäriinsä jonkin aikaa ennenkuin asetan sille syötäväksi kupillisen raksuja ja viereen vettä. Kun avaan parvekkeen oven iltapäivästä lämpötilan noustua taas lähemmäs kymmentä plus-astetta, se löytää viimein oman paikkansa lämpöiseltä villamatolta, josta on näköyhteys myös viereiselle puistokäytävälle, jossa liikkuu paljon koiranulkoiluttajia. Ja sekös jaksaa kiinnostaa, aina kun kurkkaan koiran perään, huomaan sen suorastaan kyttäävän tielle päin :D Se ei minua haittaa, saan ruuanlaittorauhan keittiöön =)

Tapanani on ollut tähän lopuksi listailla joitakin taimikasvatukseen tai parvekkeeseen oikeasti liittyviä asioita. Niin nytkin: koska aikaa oli päivällä ylimäärin, siirtelin isoiksi kasvaneita taimia suurempiin ruukkuihin:
  • krassit,
  • loput kelloköynnökset (5kpl, jotka ovat vielä vapailla markkinoilla) ja
  • osa yrteistä.

Kylvin tänään:
  • värikästä krassiseosta,
  • salviaa,
  • matalaa auringonkukkaa 'Sungold dwarf double',
  • tavallista basilikaa,
  • päivänsineä (uusi yritys) sekä
  • toisen satsin yrttikasveja, joita voin aina kasvatella kesää myöten lisää (timjamia, oreganoa, sipulia)
Kunhan purkeista alkaa versoa taas jotakin uutta, laitan tänne kuvia. Ainiin, ulkoilutin joitakin kestävimpiä taimia tänään jo parvekkeella onnistunein tuloksin. Haluaisin jo viimeinkin päästä eroon keittiömme valloittaneesta pikkukärpäsarmeijasta! Kaikki aikanaan, sitten, kun parvekkeen lämpötila alkaa nousta sinne 15 asteeseen kai? Lueskelin, että ainakin kelloköynnökset ovat arahkoja, joten ne saavat lekotella ikkunalaudalla vielä jonkin aikaa.

Viime keväisiä taimia parvekkeella vasta istutettuina. Tätä aikaa ei tarvinne enää kovin kauaa odottaa, tosin tänä keväänä kaikki taimet ovat paljon isompia, kun ovat sisällä kasvatettuja rötkäleitä.

Samettikukat ja päivänhatut ovat muuten venähtäneet jo melkolailla lyhyessä ajassa... Punaisista basilikoista voi jo nyppiä lehtiä ja latvoja ruuan sekaan :) Edistystä sekin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu