perjantaina, maaliskuuta 03, 2006

Raportti viikon lopuksi

Tikapuuprojekti etenee, tein juuri kokeeksi rautavihtrillikäsittelyn. Puupinnan pitäisi muuttua muutaman päivän kuluessa harmahtavaksi, ja sitten näen, tarvitseeko tikkaille tehdä muuta pintakäsittelyä. Olen varannut ainakin yhden purkin puuöljyä jo valmiiksi... Niin ja piti mainita, että muutamasta grammasta rautasulfaattia riitti aivan mukavasti koko tikkaisiin, laimennettuna noin puolella litralla vettä. Voinhan tarvittaessa käsitellä pinnat uudestaan, jos väritystä ei tapahdukaan. Liuokseni oli melko laimeaa ja vihtrilliä jäi ylimäärin jäljelle halvasta kilon pakkauksesta.

Tarkistettuani juuri taimien tilanteen, huomasin kolmen tumman kelloköynnöksen nostaneen kaarevan vartensa ylös kasvuturpeesta, samoin on itänyt osa orvokeista, valkosipuleita kokeillessani huomasin niiden juurtuneen erittäin terhakkaasti ja kasasin niiden juurelle hieman lisää multaa tueksi, koska ne tuppaavat nousemaan ylöspäin mullasta juurtensa avulla. Seuraavaksi jään odottelemaan chilejä ja paprikoita, joiden itämisen odotan kestävän ehkä noin 10 vuorokautta. Myös lobelioiden itäminen on muistaakseni melko nopeaa. Kuinkahan nopeasti kelloköynnöksen taimet kasvavat pituutta... Astianpesukone on taas päällä lämmittämässä pöytätasoa ja sillä seisovan minikasvihuoneen pohjaa. Ehkä sekin nopeuttaa ainakin paprikoiden itämistä.

Loppuillan ja viikonlopun taidan pitää hieman taukoa parvekkeelta. Tänään luvassa on elokuva ystävän luona, sekä toivottavasti maittavaa roskaruokaa illemmalla ;) Olen paha ihminen, kun on kysymys ruuasta. On hyvä, että välillä viikonloput ovat suunnittelemattomia. Toivottavasti kaverini jaksaa lähteä huomenillalla pulkkailemaan. Sään pitäisi tietenkin myös suosia, ettemme jäädy kalikoiksi hikoiltuamme päästäksemme mäen laelle... Pulkkailu käy kuntoilusta, sanon minä (ja kaikki ketkä vielä aikuisena muistavat miten hauskaa touhua se on ;)!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu