keskiviikkona, maaliskuuta 15, 2006

Lisää kylvöksiä iltahämärissä

Tänä iltana olen purkittanut nopeasti kasvaneet tomaatintaimeni ('Red Cherry'), toista hankkimaani lajiketta 'Tiny Tim' en ole vienä kylvänyt. Käytin astioina maitopurkkeja, joiden reunoja voin nostaa ylöspäin sitä mukaa, kun varret kasvavat pituutta. Lisäsin myös ensimmäisen annoksen ravitsevaa kanankakkaa jokaiseen purkkiin. Ongelmaksi muodostui heti taimien hurja määrä, ne valtasivat nyt kertaheitolla koko ikkunalaudan, kun ne aiemmin mahtuivat kahteen jukurttipurkkiin tiskipöydälle. Huomenna kuitenkin vien muutaman niistä mukanani mieheni vanhemmille kasvatettavaksi, ja toivottavasti muitakin ottajia löytyy.

Määrät tomaattia olohuoneen lattialla. Levyt Quintessenceä;
toivottavasti musiikki edistää kasvien kasvua.

Siirrettyäni tomaatit päätin vielä kylvää viher- ja pillisipulia, timjamia, oreganoa ja meiramia yhteen jukurttipurkkiin kutakin. Ihan vain saadakseni hieman esimakua, joka kuitenkin mahtuu kasvamaan ikkunalaudalla ennen parvekekauden alkua. Minikasvariin kelloköynnöksiltä ja lobelioilta jääneeseen tilaan olen kylvänyt lisää aiemmin hieman nihkeästi itänyttä tarhaorvokkia sekä tänään ryhmäsamettikukkaa 'Petite Yellow' sekä kesäpäivänhattua. Näitä pääsen ehkä koulimaan jossakin vaiheessa 2-5 viikon kuluessa. Enkä kyllä ole ollenkaan varma, onko noiden kylvöajankohta sopiva, kun en ole kokeillut aiemmin.

Työasioihini kuuluu myös hyvää, minun täytyy käydä vielä ennen työsuhteeni varsinaista alkua suunnittelualueella retkeilemässä tämän viikon aikana saadakseni kokonaiskuvaa alueen nykytilasta, sillä ilmeisesti siellä ollaan edistytty jonkin verran. Olisin mielelläni voinut käydä seuraamassa töiden edistymistä jo aiemminkin, jos olisin ollut tietoinen rakennustoiminnasta näin aikaisin keväällä. Mutta, olen vain pahainen harjoittelija vielä, enkä kuulu niihin ihmisiin joille ensimmäisenä ilmoitetaan mistään. Pitää olla tyytyväinen kuitenkin, vastahan valmistuin ja koko ura edessäpäin vielä.

Kariston puistossa retkeilyn ja sopimusasioiden hoitamisen ohessa yritän viimeistellä omia pajutöitäni parvekkeelle, sekä löytää jostakin sopivankokoisen viuhkanmuotoisen säleikön kärhölle ja sen kanssa kiipeileville kelloköynnöksille. En haluaisi luoda kaikkia parvekkeelle tulevia köynnöstukia pajusta, sillä tila on kuiotenkin sen verran pieni, että se näyttäisi kai hieman oudolta... Paju on materiaalina sopivan maanläheinen ja maustaa muuten kovin asiallista sisustusta mukavasti orgaanisempaan ja herkempään suuntaan, yhdistäen kalustuksen runsaaseen kasvillisuuteen. Liika olisi kuitenkin liikaa. Tai ehkä se on totuttelukysymys.

Ehkä piakkoin saisin napsittua myös kuvia parvekkeelta, jotain Flickristä jo löytyykin. Tikkaat ovat jo valmiit, vain kasvipeitettä vailla, samoin ikkunaa vasten oleva pajusäleikkö. Postailen kuvia myös ruukkuun asettelemastani pajutornista, kunhan saan sen vielä valmiiksi. Tällä hetkellä se pysyy kyllä tukevasti mullassa, koska kastelin sitä hieman ja se jäätyi yön aikana! Mullan sulaessa en tiedä kuinka tukeva rakenne on, ellen puno tornin alareunaan ohutta suoraa pajua muutamaa kierrosta. se taas vaatii harjoitusta ja... aikaa.

Aikaa ei nyt ole juurikaan, huomenna siis suunnitelmissa on, kuten sanoin, appivanhempien luo kyläilemään ja projekteja puuhailemaan. Anoppirouvallakin taitaa hieman peukalo vihertää muiden harrasteiden ohessa, joten kasvivaihtareitakin voimme päästä tekemään. Äidilläni taas ei ole pihaa eikä parveketta juuri nyt, joten hänen kanssaan vaihtelemme lähinnä huonekasvien pistokkaita. Niiden hoidossa hän onkin haka, ehkä ainakin osa tästä innosta tulee sieltä geeneistä ;)

2 kommenttia:

8:54 ip. , Blogger Laurier Rose kirjoitti...

Tomaatteja en ole kokeillut vielä. :) Unelmissani on pieni kasvihuone, vaikka talon seinustalla. Kunhan sellaisen saan, alan vimmassa idättää tomaattejakin. :D

Millaiset tikkaat sulla on parvekkeella? Mun tekis mieli sellaisia korkeita antiikkirappuja (kerrosjakkara potenssiin 3), jonka joka portaalle saisi ihanasti ruukkuja.... :)

 
10:21 ip. , Blogger MissTii kirjoitti...

Oi kasvihuone ja pieni erkkeri tai isoikkunainen eteinen omassa puutalossa olisi mahtavaa. Helpottaisi tätä jokakeväistä taimiruuhkaa myös(toisaalta, mitä enemmän tilaa, sitä enemmän tulis taimia...)

Tikkaat on itse kyhätyt, yksi päivä siinä meni appiukon kanssa kun olin etukäteen suunnitellut millaiset haluan ja hän on kätevä käsistään :)

Mittoja vois hieman sanoa eli leveys n.40cm, korkeus pari metriä, syvyys tikapuilla joku 15cm, ylin puola on leveämpi niin siihen saan isomman ruukun... vaikka kelloköynnöstä kasvamaan alaspäin... katsopa tota kuvaa jonka aiemmin oon laittanut kirppislöydöstä:
http://parvekkeeni.blogspot.com/2006/02/uusi-kaluste-parvekkeelle.html

Nuo olivat vähän liian matalat mun tarpeisiini ja hinta oli huima 50e... ihanat kuitenkin mutta :I Omatekemät oli melkein ilmaiset kun oli puuta ja muuta tarjolla apella :D

Pintakäsittelykin oli lasten leikkiä ja vaihtoehtoja siihen löytyy vaikka kuinka... ei kun etsimään!

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu